Мъж от Мисури, за тройно убийство през 1978 г. и

...
Мъж от Мисури, за тройно убийство през 1978 г. и
Коментари Харесай

След 42 г. в затвора признаха мъж от Мисури за невинен

Мъж от Мисури, за тройно ликвидиране през 1978 година и лишен от независимост за повече от 42 години, беше оправдан и освободен.

62-годишният Кевин Стрикланд твърди, че е почтен от ареста си на 18 години. Той беше наказан през юни 1979 година

Стрикланд сподели отвън съда: „ Не мислех, че този ден ще пристигна “, заяви Би Би Си.

Това беше най-дългото непозволено отнемане от независимост в историята на щата, само че съгласно закона на той е малко евентуално да получи.

Според данни от Националния указател на оневиняванията, който записва оневиняванията от 1989 година, това ще бъде и седмата най-дълга непозволена присъда, приета в Съединени американски щати.

Съдия във вторник разпореди незабавното освобождение на Стрикланд от държавния арест след 15 487 дни зад решетките.

Адвокатите на Midwest Innocence Project, които са работили месеци наред, с цел да оказват помощ за освобождението на Стрикланд, споделиха пред Би Би Си, че са „ в възторг “ от новината.

„ Бяхме уверени, че всеки арбитър, който види доказателствата, ще откри, че Стрикланд е почтен и тъкмо това се случи “, сподели в изказване правният шеф на плана за непорочност на Средния Запад Триша Рохо Бушнел.

Тя добави: " Нищо няма да му върне 43-те години, които е изгубил, и той се връща вкъщи в щат, който няма да му заплати нито цент за времето, което е откраднало от него. Това не е правдивост. "
Джулиан Асандж се дами в пандиза
Джулиан Асандж е получил позволение да се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис в пандиза Белмарш, заяви Би Би Си. Основат...

Щатът Мисури компенсира единствено пандизчиите, освободени от отговорност посредством ДНК доказателства, а не заради показания на очевидци, съгласно Midwest Innocence Project.

Стрикланд беше наказан на пожизнен затвор без опция за условно освобождение за 50 години, откакто беше обвързван със смъртоносния грабеж на дом в Канзас Сити на 25 април 1978 година

Тази нощ четирима нападатели гръмнаха трима души в къщата: Шери Блек, 22, Лари Инграм, 22, и Джон Уокър, 20.

Четвъртата жертва - Синтия Дъглас, 20-годишна, се измъкна с пострадвания, откакто се престорила на мъртва. Гаджето на сестра й изразило съмнение, че отговорен за касапницата е бил младежът Стрикланд и по-късно съгласно информации оказала напън върху госпожа Дъглас да го уточни всред обвинените при очна ставка.

Стрикланд споделя тогава на полицията, че си е бил у дома и е гледал телевизия. Никакво материално доказателство в никакъв случай не го е свързвало с убийствата.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР