Мъж от Мичиган, САЩ, бе похвален за честността си, след

...
Мъж от Мичиган, САЩ, бе похвален за честността си, след
Коментари Харесай

Мъж си купи диван втора употреба, изтърбуши го и намери цяло имане в него

Мъж от Мичиган, Съединени американски щати, бе окуражителен за честността си, откакто откри 43 000 $, натъпкани във възглавничките на диван, платен втора ръка, написа Daily Mail.
Той наблюдавал произхода на покупката си до първичния притежател, с цел да му върне парите до стотинка. Хауърд Кърби, на 64, купил кушетката за 70 $ от магазин в Оуосо, Мичиган, където регулярно пазарувал дребни неща за мъжката си бърлога.

След като седмици наред чувствал кушетката неуместна, двамата със снаха му решили да отворят възглавничките и да погледнат вътре. Останали изумени, откакто разкрили, че повода за неудобството на мебелта са 43 бона в брой, пъхнати в кутия.

Кърби споделил за откритието си с юрист, който му споделил, че не е задължен да върне парите, само че късметлията възразил, че такова нещо е срещу убежденията му.

"Светият дух се спусна над мен и ми сподели: "Не, Кърби, тези пари не ти принадлежат ", споделя мъжът. Кърби взел парите и отишъл назад в магазина, откъдето бил купил дивана и изискал сведения за донорите.

Така стигнал до Ким Фаут-Нюбери, чийто дядо бил притежавателят на мебелите. Тя въобще и не предполагала за съществуването на парите, а още по-малко, че са скътани от стареца във възглавничките на остарялата софа.

Всички те се върнали в магазина да се срещнат и Кърби да върне парите назад на Ким и нейното семейство.

Той постоянно си бил мислил какво ли би направил, в случай че ненадейно откри огромна сума пари. Сега той се усеща задоволен, че сполучливо е минал през своето тестване.

"Още ми се случва да се ощипя, дали пък не съм сънувал или съм си въобразил нещо ", споделя Кърби.

Семейството на Ким пък възнамерявало да изгори кушетката, в случай че от магазина откажели да я вземат.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР