Мъж от Калифорния, който изпрати стотици мъчителни съобщения до активист

...
Мъж от Калифорния, който изпрати стотици мъчителни съобщения до активист
Коментари Харесай

Мъж от Калифорния е осъден на 1 година във федерален затвор за киберпреследване, тормоз над родител на жертва на стрелба в училище в Паркленд

Мъж от Калифорния, който изпрати стотици мъчителни известия до деятел против насилието с оръжие, чиято щерка беше убита през 2018 година при стрелбата в учебно заведение в Паркленд, Флорида, беше наказан на 1 година във федерален затвор, съгласно прокурорите и правосъдните документи.

62-годишният Джеймс Каталано от Фресно, Калифорния, се призна за отговорен в киберпреследване на 28 март, съгласно правосъдните документи. CNN се свърза с неговия юрист.

През декември 2021 година родител на един от учениците, убити в гимназията Марджъри Стоунман Дъглас, „ стартира да получава голям брой тормозещи известия “ с препратки към „ щерка му, метода на нейната гибел, нейната болежка и страдалчество, до момента в който тя беше убита и неговите покровителство против насилието с оръжие. “ Родителят е разпознат единствено с буквите " F.G. " в правосъдни документи.

По тъжба на 21.06.2022 година „ Ф.Г. туитира: „ Три седмици след стрелбата в Паркланд и в деня, когато във Флорида беше признато законодателството за сигурност на оръжията, застанах с @marcorubio и го помолих да поддържа това, което следва да се случи във Флорида. Той отхвърли. Той беше боклук тогава и в този момент е боклук. Флорида ще избере @valdemings. “

Клас на Фред Гутенберг Фред Гутенберг Ейми Бет Бенет/Басейн посредством Ройтерс

CNN откри, че туитът и други, упоменати в жалбата, са изпратени от Фред Гутенберг – който е посветил живота си на „ битка за сигурността на оръжията в Америка “, откакто 14-годишната му щерка Хайме е измежду 17-те души, убити в Parkland, написа в профила му в Twitter.

Каталано отговори на туитовете на Гутенберг и продължи да изпраща тормозещи известия до юли 2022 година посредством голям брой онлайн платформи. Каталано изпрати „ стотици пренебрежителни известия, които образно описваха гибелта на дъщерята на жертвата и се концентрираха върху дебата към контрола върху оръжията и активизма на жертвата против насилието с оръжие “, съгласно известие за вести в понеделник от Прокуратурата на Съединени американски щати, Южен окръг на Флорида.

Федералните управляващи са били осведомени за известията и са наблюдавали два IP адреса до работното място и дома на Каталано във Фресно, съгласно правосъдни документи.

На 20 юли 2022 година Каталано се срещна с органите на реда, откакто се отхвърли от правата си на Миранда, съгласно тъжба. Той призна, че е изпратил известията.

Гутенберг написа в Туитър след произнасянето на присъдата в петък, заявявайки, че това „ изпраща известие до тези, които киберпреследват фамилиите на жертвите на пукотевица, че ще бъдат хванати и осъдени “.

CNN се обърна към Гутенберг за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР