Мъж от Дупница свали знамето, което се намира в местността

...
Мъж от Дупница свали знамето, което се намира в местността
Коментари Харесай

Ето това е истински патриот! Българин се качи нависоко да свали скъсан трибагреник, заши го и след това отново го върна да се вее гордо на 22-метров пилон!

Мъж от Дупница смъкна знамето, което се намира в местността Дренски хълм над града, с цел да отстрани скъсаната част от него, да го зашие и по-късно още веднъж го върна на пилона.

„ През 2014 година общината пое една доста хубава инициатива-да издигне 22-метров стълб, на който да слагат българския трикольор. Мястото е забавно, тъй като се вижда от по-голямата част от Дупница и от Е79 ”, описа Петьо Кюркчийски.

От известно време обаче забелязал, че знамето не се развява. Когато отишъл, видял, че знамето се е оплело към въжетата си, а към 1-1,5 метра били раздрани и заплетени.

„ Реших, че би трябвало нещо да се направи по въпроса. Това беше на 1 март. Лично се свързах с институциите. Говорих с кмета и му показах казуса. Той сподели, че до 3-ти март ще е оправено. Но на 2-ри не беше направено нищо ”, описа Петьо Кюркчийски.

Когато схванал, че трибагреникът ще бъде подготвен едвам на 6 март, Кюркчийски решил самичък да се заеме с въпроса.

„ Отидох, отворих механизма, смъкнах трибагреника и го заших ”, описа Кюркчийски.

„ Община Дупница прави поръчки на 2-3 флагове, които тогава са били изчерпани ”, съобщи Методи Чимев, кмет на Дупница. „ В рамките на годината към 3 пъти беше сменян, последно – през ноември. На 6-ти ще го поканя да участва на промяната с новия ”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР