Мъж от Бургас се нуждае спешно от средства за лечение.

...
Мъж от Бургас се нуждае спешно от средства за лечение.
Коментари Харесай

Спешен зов за помощ: Шеф-готвач се нуждае от пари за операция, може да ослепее

Мъж от Бургас се нуждае незабавно от средства за лекуване. 45-годишният Атанас Маринов – Наско работи в областта на кулинарията като шеф-готвач. Той е с 27 годишен опит в България и чужбина. Обучавал се е и е работил в Германия и Франция, като е готвил за шейха на Оман. За това ни осведоми неговата позната Лиляна Михалева, дълготраен учител в Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас.

Наско го познават огромна част от бургазлии, като един от най-хубавите готвачи в морския град . Но е на път да загуби зрението си

Мъжът страда от латисова дистрофия на роговицата и единственият му късмет да може да бъде пълностоен човек и да вижда е трансплантация на роговиците на двете очи . Заболяването му е генетично, само че през последните години се е развило доста интензивно. Само от януари до момента на дясното му око зрението му е спаднало от 47% до 12% , а на лявото – под 20%.

Посещавал е клиники в България, Турция и Германия, само че към този момент се е насочил за трансплантация в турската клиника „ Dünyagöz “. Сумата нужна за лекуването на Наско е над 50 000 лв. .

От Искра.бг разговаряхме с Атанас Маринов. Той сподели:

„ Все още работя в един ресторант. След приключването на сезона ще мина ТЕЛК комисия и се надявам до тогава да събера сумата за трансплантацията. Грижих се през всичките години за зрението си, само че през последните месеци то внезапно понижа. Ако не си направя в най-скоро време интервенция, ще ослепя изцяло и няма да мога да работя. “

„ Предпочитам трансплантацията на роговицата да се извърши в Турция, тъй като в България се употребяват роговици от възрастни хора и може да се повредени, а самото интервенция е много тежка, с цел да бъде и несполучлива “, изясни Наско.

Шеф-готвачът се надява да резервира зрението си , с цел да може да продължи да практикува обичаната си специалност. Той прикани хората с огромни сърца:

„ Моля Ви, помогнете ми и ме подкрепете в битката да запазя зрението си, тъй като единствено с ваша помощ ще мога да събера нужната сума. “

Всеки, който има опция да помогне, може да го направи посредством:

Дарителска сметка:
IBAN: BG32STSA93000030052539
В изгода на Атанас Иванов Маринов
Paypal: https://www.paypal.com/donate/

Дарителска сметка. Снимка: Атанас Маринов-Наско

„ Благодаря на всички хора с огромни сърца, които ще ме поддържат! Без вас няма да съумея! “, безапелационен е Наско.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР