Мъж от берковското село Бързия заведе дело срещу съседа си

...
Мъж от берковското село Бързия заведе дело срещу съседа си
Коментари Харесай

Мъж поиска 3 бона от съседа си, пребил го зверски с дървен кол

Мъж от берковското село Бързия заведе дело против съседа си и му изиска 3 000 лв. обезщетение, тъй като го пребил с дървен прът, научи BulNews.bg. Делото се гледа преди дни в районния съд в Берковица, където магистратите отхвърлиха желае на мъжа, тъй като по този начин и не станало ясно от къде са раните му и не било потвърдено, че е бил атакуван от обвинения.

От документите по делото излиза наяве, че посоченият за хулиган е М.Т.П., който е пенсионер. В съда версията на потърпевшия Б.Г. била, че побоят му бил нанесен на 2 юли предходната година. Той разказал, че сутринта се прибирал от работа с лекия си автомобил, който спрял пред гаража си. Видял, че на улицата от другата страна М.Т.П. бил завързал конете си на оградата наоколо до други два леки автомобила. Тогава му направил забележка да реалокира животните, тъй като могат да увредят колите. Пенсионерът обаче му декларирал, че в случай че се случи нещо на колите щял да заплати вредите. Б.Г. обаче отново му направил забележка, което било ядосало пенсионера. Според потърпевшия той се доближил и му нанесъл удар по лицето, след което взел една сопа и почнал да го постанова.

Версията на пенсионера пред магистратите обаче много се различавала. Възрастният мъж не отрекъл, че с комшията си са имали сдърпване, само че не се стигнало до удари с сопа. Напротив, по думите на М.Т.П. бил на улицата пред дома си, като връзвал коня си на оградата. В това време се появил комшията му и отвързал коня. Пенсионерът му споделил, да не отвързва животното и още веднъж го завързал. През това време Б.Г. извикал сина си, който влезнал при брачната половинка на пенсионера и почнал да я бие. Виждайки това, дядото бутнал с ръце комшията си, с цел да мине, а той паднал на земята и се блъснал.

В заседателната зала се явили очевидци и на двете страни по делото. Никой обаче не могъл ясно и изрично да потвърди, че дядото е нанесъл побой над комшията си. Така магистратите отхвърлили желае на Б.Г. и оправдали стареца.

За историята си в съда Б.Г. е наказан да заплати на стареца 300 лв. за направените по делото разходи. Присъдата може да се апелира или стачкува пред монтанския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР