Мъж от американския щат Невада изгубил усещането си за вкус

...
Мъж от американския щат Невада изгубил усещането си за вкус
Коментари Харесай

Мъж получи $8 млн. обезщетение заради сервирани химикали вместо бира

Мъж от американския щат Невада изгубил чувството си за усет и развил други здравословни проблеми, откакто вместо наливна бира в бар му сервирали препарати за разчистване.

На 18 март съд в Лас Вегас е присъдил на 8 млн. $ обезщетение на Лон Енрайт поради случая, който се случва през декември 2018 година в Barley’s Casino & Brewing Co. в Хендерсън. След това мъжът завежда дело за немарливост против заведението.

След случая Енрайт страда от язви на стомаха и хранопровода и е по-склонен да се разболее от раково заболяване. 38-годишният Енрайт има докторска степен и преподава в учебно заведение за деца със специфични потребности, като също така е треньор по баскетбол.

Според документите по делото, Енрайт помолил да опитва наливната бира в заведението. След като изпил наличието на чашата му, той се почувствал зле и получил спазми. Оказва, че от заведението му сервирали химикали, които се употребяват за почистването на машината за наливна бира и че чиновниците в бара знаели, че тя не работи, тъй като се дезинфекцира.

Според неговия юрист присъдените 8 млн. $ са поради “загубата на насладата от живота”, написа Complex. Според него от бара са поели отговорност за случая и се предложили да платят на Енрайт 300 000 $ обезщетение преди правосъдното дело.

Срещу веригата кафенета Starbucks сега има заведено сходно дело, откакто мъж си поръчал нормално кафе, само че неумишлено му били сервирани химикали, които той изпил.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР