Мъж от американския щат Илинойс е обвинен в отправяне на

...
Мъж от американския щат Илинойс е обвинен в отправяне на
Коментари Харесай

Съдят мъж, заплашвал съдия по дело срещу Тръмп

Мъж от американския щат Илинойс е упрекнат в отправяне на заплахи срещу федерален арбитър във Флорида, занимавал се със случая на секретни документи, държани от някогашния президент и сегашен претендент на републиканците Доналд Тръмп.

Това оповестява " Ройтерс ", като цитира обвинителен акт, оповестен в четвъртък.

65-годишният Ерик Джеймс Ренърт е с пет федерални обвинявания - междущатски закани, опасност за нахлуване, похищение и ликвидиране на федерален арбитър, както и закани против фамилията на съдията. Ренерт е задържан и ще бъде превозен до Флорида за идващото му явяване в съда, съгласно правосъдните регистри. Той към момента не се е произнесъл.

Съдебните документи не показват името на съдията, получил заканите, само че сочат, че те са се случили в окръг Сейнт Луси, Флорида. Американският областен съдия Ейлийн Кенън, която ръководи наказателното дело, обвиняващо Тръмп в незаконно задържане на секретни документи, е в този окръг дружно с различен федерален магистрат.

Представители на американската прокуратура в Маями, която повдигна обвиняването, и федералният съд в Южния окръг на Флорида не са дали отговор на настояванията за коментар.

Заплахите, отправени на три пъти през май и юли, са имали за цел да отмъстят на съдията " заради осъществяване на служебни отговорности ", съгласно обвиняването.

Кенън беше назначена на съдията от Тръмп по време на мандата му в Белия дом през 2017-2021 година и нейният метод към случая със секретни документи притегли внимание. Тя отхвърли всички обвинявания през юли въз основа на констатация, че основният прокурор, специфичен прокурор Джак Смит, е бил нелегално назначен на тази роля.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР