Мъж, обвинен в подпомагане на заговор за отвличане на губернатор на Мичиган Уитмър, казва, че схемата не изглежда сериозна

...
Един от тримата мъже, обвинени в подпомагане на заговор за
Коментари Харесай

Един от тримата мъже, обвинени в подпомагане на заговор за отвличане на губернатор на Мичиган Гретхен Уитмър, свидетелства в своя защита в четвъртък, представяйки себе си като уплашен участник в дневна езда, за да види ваканционния си дом в северен Мичиган.

Ерик Молитор и братята близнаци Уилям Нул и Майкъл Нул са обвинени в предоставяне на материална подкрепа за терористични актове.

Молитор каза, че името на Уитмър не е излязло, когато е бил насърчен от лидера на схемата, Адам Фокс, да отиде в окръг Антрим, за да провери „известна ваканционна къща“ през август 2020 г.

Но Молитор каза, че се разтревожил, когато научил, че това е къщата на губернатора край езерото в Елк Рапидс. Той бил в пикап с Фокс и информатор на ФБР, когато два пъти минали покрай имота.

„Какво да правя кажете? Как да действам? Какво да правя? Как да изляза от тази ситуация?" Молитор каза на журито. „Нямам обучение. Нямам подкрепление. Нямам нищо.“

Решението на Молитор да свидетелства беше рядък ход: в четири процеса досега в щатски и федерални съдилища, само един друг обвиняемият зае свидетелската скамейка. Той беше оправдан.

Молитор и Nulls са обвинени в подпомагане на лидерите на заговора Фокс и Бари Крофт младши. Публикации в социалните медии и текстови съобщения показват, че са били възмутени от ограниченията срещу COVID-19, но доказателствата също така разкриват, че те са имали антиправителствени възгледи преди пандемията и са се опасявали за гражданска война.

39-годишният Молитор каза, че притесненията му относно пътуването до дома на Уитмър са отслабнали и той не се е свързал полиция.

„Не изглеждаше сериозно. ... Нивото на опасност в съзнанието ми намаляваше само въз основа на факта, че не бяха организирани. Бяха двама момчета, единият от които просто говореше луди ”, свидетелства Молитор. „Нивото ми на опасност се понижи значително.”

Той каза, че е гласувал за Уитмър и главния прокурор Дана Несел, и двамата демократи, през 2018 г., но ги огорчи. Молитор каза, че правилата за маски и блокировките по време пикът на COVID-19 беше прекомерен.

„Имах ли мисли да наранявам хора? Не. Подкрепих идеята за цивилен арест, ако това беше възможно“, каза той за Уитмър. „Освен това, гласуването й беше най-добрият начин да се погрижа за това.“

Братята Нул бяха част от отделна нощна разходка, за да видят имота на Уитмър няколко дни по-късно. Тримата мъже също са участвали в полувоенно обучение.

Информатори и агенти на ФБР под прикритие са били вътре в групата в продължение на месеци, правейки записи и събирайки доказателства. Уитмър не е бил физически наранен.

Четиринадесет мъже бяха арестувани само месец преди изборите през ноември 2020 г. Девет бяха осъдени в щатски или федерален съд, докато двама бяха оправдани.

След като заговорът беше осуетен, Уитмър обвини тогавашния президент Доналд Тръмп, като каза, че е дал „утеха на онези, които разпространяват страх и омраза и дивизия.” Тръмп нарече плана за отвличане „фалшива сделка“ през август 2022 г.

___

Тази история е коригирана, за да покаже, че Уитмър и Несел са били кандидати за избори през 2018 г., а не през 2016 г.< /p>

___

Следвайте Ед Уайт на http://twitter.com/edwritez

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР