Мъж насъсква путбула си срещу други кучета в пловдивския квартал

...
Мъж насъсква путбула си срещу други кучета в пловдивския квартал
Коментари Харесай

Пловдивчани са бесни! Мъж насъсква питбула си срещу други кучета СНИМКИ

Мъж насъсква путбула си против други кучета в пловдивския квартал " Тракия ", това се твърди в обява в обществената мрежа Фесйбук.

Дияна Плачкова е споделила фотоси в мрежата, на които се виждат питбула и мъжа, за който се предполага, че е притежател на кучето. Жената твърди, че през миналата нощ - около 3:20 ч., въпросният мъж е насъсквал питбула си към други кучета. Това се е случило в региона на блок 82, ж.к. " Тракия ".

" Моля всички, които имат информация за този субект, да се свържат с мен. Гарантирам конфиденциалност ", написа Плачкова.

Вероятно към този момент има потърпевшо от питбула куче, тъй като Дияна споделя, че целият квартал се е събудил от рев на животно.



Плачкова твърди още, че други хора са чули по какъв начин мъжът се обръща към питбула с думите " Хвана ли го най-сетне ".

На други фотоси, споделени от Дияна, се виждат капки кръв по земята, както и пробита мрежа. Предполага се, че кръвта е от нахапано от питбула животно.

" Моля всички, които живеят в Тракия, да сe оглеждат за нахапаното куче! Предполагам, че е едно черно, приблизително на растеж. Районът му е там, а го няма! ", добави Плачкова.

Ако изказванията се окажат истина - мъжът следва да бъде измамен под наказателна отговорност, защото неговото поведение грубо нарушава наредбите на наказателния кодекс. 

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на свирепост към животните.

(2) За свирепост се считат:

1. (изм. - Дъждовни води, бр. 92 от 2011 г.) всяко деяние или безучастие, което предизвиква дълготрайно или повтарящо се страдалчество на животното, или увреждане на здравето му или стрес;

4. увеличение агресивността на животните посредством селекция или образование в настъпателност към други животни и хора;

22. осъществяване на агитация, разпространение или подстрекателство по какъвто и да е метод, директно или индиректно, на принуждение към животни;

Пловдивчани не останаха равнодушни и изляга гнева си в мненията под обявата.

" Виновен само е комплексарът, нека потърпевшото кученце се откри живо.. ", написа Вили А.

" И*род трагичен, би трябвало крепко място да не остане по него и да му се вземе кучето! ", разяснява Севдалина Д.

" Защо всеки, който желае, елементарно се снабдява с домакински любим, изключително с такива породи, които в несъответствуващи ръце могат да бъдат доста нападателни. Трябва по-строг надзор, с цел да може такива човеци да гледат кучета единствено на картинка! ", добави Васил К.

" Знам, че звучи идиотско, само че един здрав пердах считам, че първоначално ще му се отрази добре. Кучето също би трябвало да му се отнеме!То не е отговорно, само че по този метод дресирано, ще стане много рисково за в бъдеще! ", написа Александра Г.

Дали прокуратурата ще се самосезира - предстои да разберем.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР