Мъж на около 60 години е арестуван по подозрение в

...
Мъж на около 60 години е арестуван по подозрение в
Коментари Харесай

На Хийтроу хванаха уран

Мъж на към 60 години е задържан по съмнение в терористично закононарушение . Това е станало, откакто в края на декември на летище Хийтроу са открити следи от уран, оповестиха от Скотланд ярд.

Мъжът е бил задържан, откакто в събота чиновници за битка с тероризма са претърсили адрес в Чешир, по съмнение в закононарушение по член 9 от Закона за тероризма от 2006 година, който обгръща изработването и притежаването на радиоактивни устройства.

Той е освободен под гаранция до април, оповестиха от столичната полиция.

Служителите на Граничните сили са разкрили радиоактивния материал дружно с пратка железен скрап на 29 декември. Специализирани скенери откриват урана, който съгласно известията е дошъл с полет от Оман, до момента в който е бил пренасян до товарна колиба, която по-късно задействала аларми.

Командир Ричард Смит, който управлява командването за битка с тероризма на полицията, съобщи: " Откриването на доста малко количество уран в пакет на летище Хийтроу несъмнено буди безпокойствие, само че демонстрира успеваемостта на процедурите и инспекциите, които се правят взаимно с нашите сътрудници за разкриване на този тип материали.

" От началото на следствието целта ни е да се уверим, че няма директна опасност за обществото. За тази цел следваме всички вероятни линии на следствие, с които разполагаме, което ни докара до осъществяването на този арест през уикенда.

" Искам ясно да заявя, че макар този арест и въз основа на това, което знаем сега, този случай към момента не наподобява обвързван с директна опасност за обществото.

" Въпреки това детективите не престават с следствията си , с цел да се уверят, че това несъмнено е по този начин ".

Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи: " Ние не разясняваме следствия в действително време. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР