Мъж на 87 години от Пекин стана първия официален случай

...
Мъж на 87 години от Пекин стана първия официален случай
Коментари Харесай

Китай обяви първи смъртен случай на COVID-19 от шест месеца насам

Мъж на 87 години от Пекин стана първия формален случай на умрял от COVID-19 в страната от съвсем шест месеца насам, оповестяват от " Ройтерс " базирайки се на управляващите в Китай.

Поради смъртния случай, Пекин прикани жителите си да останат у дома и в понеделник, след оповестените рекомендации преди няколко дни да не излизат на открито и през уикенда. Много компании бяха затворени, а учениците минаха към онлайн образование.

Пекин регистрира 621 нови случаи на COVID-19 за събота по отношение на 515 ден по-рано, а към 15 ч. в неделя разгласи 516 нови случая. В народен мащаб броят на болните се задържа постоянен в неделя.

Бързо нарастват случаите, открити отвън карантината и има опасности от разпространяване на вируса от голям брой места, уточни Лю Сяофен, заместник-директор на Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите в Пекин, на брифинг за медиите.

Към момента броят на смъртните случаи от ковид в Китай е 5227, само че все пак страната се пробва да облекчи ограничаващите ограничения.

Припомняме, на 11 ноември за COVID-19. Времето за карантина за близки контакти на случаи и за идващи пасажери бе кратко с два дни. Също по този начин бе отстранено и наказването за самолетните компании, пренасящи инфектирани пасажери.

Три дни по-късно Пекин и няколко други огромни града в Китай регистрираха рекорден брой инфекции с COVID-19.
 Китай регистрира растеж на случаите на COVID-19
Китай регистрира растеж на случаите на COVID-19

Огнища на вируса са регистрирани в пекин, Чунцин, Гуанджоу и Джънджоу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР