Мъж на 76 години е станал жертва на измама, след

...
Мъж на 76 години е станал жертва на измама, след
Коментари Харесай

Измамници изтеглиха кредит на името на 76-годишен мъж, бръкнаха и в банковата му сметка

Мъж на 76 години е станал жертва на машинация, откакто самичък дал персоналните си данни. На негово име е изтеглен заем, както и пари от банковата му сметка, оповестяват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен. Потърпевшият е подал сигнал през вчерашния ден в полицейския сектор в град Тръстеник към Районното ръководство в Долна Митрополия.

Обяснил е, че от 12 декември през персоналния си мобилен номер и в следствие и през мобилно приложение е получил голям брой позвънявания от разнообразни комуникатори на мобилен оператор. Непозната жена го е въвела в подвеждане, че откакто преведе сумата в размер на 250 евро ще натрупа дял и ще придобие право за разпределяне на безлихвен заем.

При извършена сказка със 76-годишния мъж и обзор на хронологията по мобилната му връзка е открито, че в хода на кореспонденцията си с дамата, той е въведен в подвеждане и през мобилно приложение е изпратил фотография на персоналната си карта, идентификационни данни на кредитната си карта, издадена от банка в България, както и правилен пинкод за мобилно приложение - " интернет банкиране ", допълват от полицията.

Изяснено е още, че на 18 декември, посредством потребление на предоставените персонални данни, на негово име е провиснал паричен заем в размер на 2000 лв., който е преведен по неговата банкова сметка в банка и неотложно трансфериран. От персоналната му сметка е изтеглена и налична сума в размер на 2400 лв., която е преведена по сметка в друга банка в България.

По случая е сезирана Районната прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава проверяващ служител на реда.

От полицията в Плевен призоват под никакъв претекст жителите да не дават персонални данни по телефона или мобилни приложения, да не дават пари или полезности на непознати, потърсили ги по телефона. Преди да предадете каквато и да е парична сума на чужд наложително се свържете с околните си и позвънете на тел. 112, поучават от полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР