Мъж на 75 години от село Шуменци е спасен при

...
Мъж на 75 години от село Шуменци е спасен при
Коментари Харесай

Спасиха възрастен мъж, намерен в безпомощно състояние в горски масив

Мъж на 75 години от село Шуменци е избавен при огромна издирвателна интервенция на чиновници от Районното ръководство на полицията в Тутракан. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра.

Сигнал за изчезналия мъж, който е с нарушена връзка, е получен на тел.112 на 2 февруари към 20:00 часа. Той е бил в неопределеност от 15:00 часа същия ден и след безуспешно търсене, околните му се обръщат към полицията.

Незабавно е проведена издирвателната акция. Сформирани са шест екипа, помощ оказват ловци и локални земеделци.

В продължение на няколко часа при минусови температури са обходени обширни територии в периметър към 5 км в землището на селото, претърсени са и голям брой необитаеми къщи. Излезлият мощен вятър, непрогледната мрачевина и пресеченият терен постановат към 01:00 часа издирването да бъде прекъснато, показват от полицията. 

С възобновяването на избавителните дейности рано сутринта на идващия ден възрастният мъж е открит.

Около обяд в горски масив, отстоящ на към 3 км от селото, индивидът е открит - в безпомощно положение, без обувки, с охлузвания по тялото, със признаци на хипотермия, само че жив. След оказана здравна помощ мъжът е в положително здраве и към този момент е предаден на околните си.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР