Мъж на 67 години почина в шуменската болница след като

...
Мъж на 67 години почина в шуменската болница след като
Коментари Харесай

Възрастен пешеходец е починал в шуменската болница след като е блъснат от автомобил

Мъж на 67 години умря в шуменската болница откакто е блъснат от автомобил, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 

Минути след 21:00 часа нощес в дежурната част на регионалната дирекция на полицията е признат сигнал за зародило пътнотранспортно произшествие на бул. “Симеон Велики “, покрай едно от предприятията в града. Съобщено било, че лидер на лек автомобил „ Сеат Леон “ с шуменска регистрация блъснал пешеходец. Мъжът вървял по пътното платно по посока на придвижването на неосветен сектор с тъмни облекла и е бил застигнат от лидер на лек автомобил, който го блъснал. 

Пострадалият пешеходец е откаран за обзор в шуменската болница, където малко по-късно умрял, разяснява Българска телеграфна агенция.. Водачът, 28-годишен мъж от село Капитан Петко, е дееспособен. Тестван е бил за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и техни аналози. Пробите му са негативни. 

Образувано е досъдебно произвеждане.

В съпоставяне с 2022 година, пътнотранспортната конюнктура в региона е влошена. Тежките катастрофи са с 28 повече, с четирима починали и 38 ранени участници в пътното придвижване. Редица превантивни акции са осъществени през миналата година, обхванати са разнообразни възрастови групи, бе обявено при доклада за активността на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен през 2023 г. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР