Мъж на 55 години от Варна ще отговаря пред Районния

...
Мъж на 55 години от Варна ще отговаря пред Районния
Коментари Харесай

Съдят мъж, нападнал лекар през 2020 г.

Мъж на 55 години от Варна ще дава отговор пред Районния съд за осъществено от него нахлуване и нанесени удари над доктор, изпълняващ своите служебни отговорности, с което му била породена лека телесна щета, оповестиха от прокуратурата.

Г. Г. ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна за осъщественото от него закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до пет години.

55-годишният мъж е упрекнат за това, че на 17 септември 2020 година, малко след 22:30 часа, откакто бил известен за гибелта на сестра си, която била настанена за лекуване в болнично заведение, той дружно с други нейни близки нападнали доктор.

След като чули неприятната вест, обвиненият и щерка му почнали да упрекват лекаря, който бил дежурен, за гибелта на своята близка и да желаят пояснение. Към словесните обвинявания се присъединил и различен непосредствен на умрялата, като всички се доближили към доктора, почнали да викат и да ръкомахат към него. Вследствие на експанзията им той бил притиснат сред стената и вратата на клиниката, когато обвиненият Г. Г. му нанесъл един удар с пестник в задната лява теменна област на главата и по-късно още един удар в региона на левия бъбрек.

В резултат на нанесените му удари, видно от заключението на направената съдебно-медицинска експертиза, потърпевшият доктор получил лека телесна щета или краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота. Бил е приет в болница за малко.

Обвиняемият не е престъпно проявен, бил е осъждан, само че е оправдан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР