Мъж на 55 години е загинал, две жени - на

...
Мъж на 55 години е загинал, две жени - на
Коментари Харесай

Мъж е загинал, две жени са в неизвестност при инцидент в завод „Арсенал“

Мъж на 55 години е умрял, две дами - на 43 и 53 години, сега са в неопределеност и една жена, също на 43 години, е потърпевша при тежкия случай в казанлъшкия цех 4, завод 150 на оръжейния цех „ Арсенал “, заяви Българска телеграфна агенция.
Пострадалата жена е с тежка черепно-мозъчна контузия и е превозена в болница „ Св. Иван Рилски “ в София. Това заяви апелативният прокурор Тодор Дeянов от Апелативна прокуратура - Пловдив. От думите му стана ясно, че към момента не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките от цеха, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж.

На място скоро се чака да бъдат екипи на Специализирания отряд за битка с тероризма. Те ще подхващат мероприятия по обезопасяване на периметъра и дейности по търсене на двете изчезнали дами.
„ В цеха са се произвеждали произведения, свързани със звуково-светлинен резултат. Не става въпрос за субстанции с военно предопределение, а по скоро фойерверки и ракети “, сподели още апелативният прокурор. Той изясни, че на този стадий не може да се каже по какъв начин тъкмо е станал гърмежът. Основната част от постройката липсва, останали са единствено руини. По първична информация не е имало пожар.
Според окръжния прокурор Дичо Атанасов евентуалната причина е човешка неточност. Инструктаж е изработен сутринта, промяната е почнала в 7:40 часа.

Образувано е неотложно досъдебно произвеждане по член 123 от Наказателния кодекс, което се следи от Окръжната прокуратура в Стара Загора.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР