Мъж на 39 години предотврати телефонна измама в Кюстендил на

...
Мъж на 39 години предотврати телефонна измама в Кюстендил на
Коментари Харесай

Куриер предотврати телефонна измама в Кюстендил

Мъж на 39 години предотврати телефонна машинация в Кюстендил на значима стойност, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Жертвата на телефонната машинация се доверила на обадил се по стационарния й телефон мъж, който се показал за служител на реда и я убедил да спомага за залавянето на нарушители. Уверил я, че е основана нужната организация, че следят причинителите и е добре да ги задържат с материални доказателства. Жената събрала всички налични пари - 2378 лева, и златните украшения и доверчиво ги пуснала през балкона. За неин шанс наетият от измамниците пощальон се оказал честен човек. 39-годишният бил нает по телефона от компания за дограма от Русе. „ Фирмаджиите " взели телефонния му номер от интернет, помолили го да занесе „ чертежи " за цялостна промяна на дограмата на жилището, поръчката била незабавна, а за осъществяването на курса щял да получи хонорар от 300 лева След като взел пакета, мъжът с изненада открил, че в него има пари и украшения и незабавно се досетил, че е попаднал несъзнателно в схемата. Незабавно занесъл парите и полезностите в полицията в Кюстендил и откакто обяснил обстановката, полицейските чиновници се заели и скоро разкрили жертвата, на която върнали парите и полезностите, описват от полицията.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Кюстендил, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

районно управление (на МВР) Кюстендил благодари за честността и съобразителността на 39-годишния мъж, предотвратил значима вреда за жертвата.

Припомняме, че по същата скица - куриерска услуга за компания за дограма, бе изработен опит да бъде излъгана 80-годишна кюстендилка, предходната година. Бяха ѝ поискани 6 000 лева Тогава наетият за куриерската услуга жител също предотврати вредата, като донесе в полицията парите.

За следващ път Министерство на вътрешните работи насочва зов към хората да не се доверяват на непознати по телефона, които им желаят пари.

„ Независимо от това какъв брой безапелационно ви приказват, бъдете наясно, че в случай че ви желаят пари под какъвто и да е претекст сте евентуална жертва на телефонните измамници ", прецизират управляващите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР