Мъж на 35-години е задържан в София за предлагане на

...
Мъж на 35-години е задържан в София за предлагане на
Коментари Харесай

Мъж с три присъди и без книжка се „престраши“ и пусна подкуп в джоба на полицай

Мъж на 35-години е арестуван в София за предложение на рушвет на служител на реда, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Тази заран, малко след 5:00 часа, в региона на бул. „ Васил Левски “ чиновници на столичното Първо Районно ръководство спрели за инспекция таксиметров автомобил. Той бил с включени зелени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания.

Водачът, 35-годишен,
не показал годно българско удостоверение за ръководство.
Проверка открила, че той в никакъв случай не е имал такова. Пред полицейския екип показал английско удостоверение за учащ се вид „ L “.

За да не бъде глобен, лидерът пуснал в джоба на светлоотразителната жилетка на полицейския чиновник банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лв.. Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която направила оглед.
Установено било, че подкупът е в размер на 920 лв..
Мъжът е с голям брой престъпни регистрации в полицията за нелегално практикуване на поминък, държане на акцизни артикули без бандерол, обири и грабежи. Имал е три неоправдателни присъди.

Мъжът, предложил рушвет, е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. След приключването ѝ, с прокурорско разпореждане е арестуван за период до 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 304 от Наказателния кодекс, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Текстът планува наказване отнемане от независимост до шест години и санкция до пет хиляди лв..
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР