Мъж на 33 години с COVID-19, е починал вчера, след

...
Мъж на 33 години с COVID-19, е починал вчера, след
Коментари Харесай

Млад мъж с COVID-19 почина в София, след като чака линейка с часове

Мъж на 33 години с COVID-19, е умрял през вчерашния ден, откакто часове е чакал кола за спешна помощ на Спешната помощ в София.
Мъжът е бил на домашно лекуване, само че се е влошил. Близките му са се обадили към 18:30 часа за кола за спешна помощ, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна кола за спешна помощ, от къде им споделят, че би трябвало да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.
Около 22:30 часа колата за спешна помощ, която идва, установи гибелта на младия мъж. От Спешната помощ в София разясниха за bTV, че за жалост това се случва от седмици.
"Последната работна промяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за ковид. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невероятно да се смогне “, разяснява представителят на Спешната помощ - Катя Сунгарска.
По думите й, сигналът за този случай постъпва в 18:41 часа, а колата за спешна помощ идва на адреса в 22:23 часа. Министерството на здравеопазването стартира инспекция по случая.
У нас броят на новите случаи на COVID-19 за ден става все по-висок. Все повече са и сигналите за случаи, в които пациенти не съумяват да получат помощ в точния момент.
За последното денонощие са регистрирани близо 2900 случая. Направените проби са малко над 12 600. Расте и броят на хората в болница, в това число и на тези в интензивните отделения.
С изключение на през вчерашния ден, през цялата седмици следим пореден дневен растеж на инфекцията. Активните случаи са съвсем 30 000. А всички излекувани досега са близо 20 000.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР