Мъж на 33 години с COVID-19, е починал вчера, след

...
Мъж на 33 години с COVID-19, е починал вчера, след
Коментари Харесай

Млад мъж с COVID-19 почина, след като чака линейка с часове

Мъж на 33 години с COVID-19, е умрял през вчерашния ден, откакто часове е чакал кола за спешна помощ на Спешната помощ в София.

Мъжът е бил на домашно лекуване, само че се е влошил. Близките му са се обадили към 18:30 часа за кола за спешна помощ, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна кола за спешна помощ, от къде им споделят, че би трябвало да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.

Около 22:30 часа колата за спешна помощ, която идва, установи гибелта на младия мъж. От Спешната помощ в София разясниха за bTV, че за жалост това се случва от седмици.

" Последната работна промяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за ковид. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невероятно да се смогне “, разяснява представителят на Спешната помощ - Катя Сунгарска.

По думите ѝ, сигналът за този случай постъпва в 18:41 часа, а колата за спешна помощ идва на адреса в 22:23 часа. Министерството на здравеопазването стартира инспекция по случая.

У нас броят на новите случаи на COVID-19 за ден става все по-висок. Все повече са и сигналите за случаи, в които пациенти не съумяват да получат помощ в точния момент.

За последното денонощие са регистрирани близо 2900 случая. Направените проби са малко над 12 600. Расте и броят на хората в болница, в това число и на тези в интензивните отделения.

С изключение на през вчерашния ден, през цялата седмици следим пореден дневен растеж на инфекцията. Активните случаи са съвсем 30 000. А всички излекувани досега са близо 20 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР