Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след

...
Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след
Коментари Харесай

Мъж на 33 години с COVID-19 почина, след като чака линейка с часове

Мъж на 33 години с COVID-19 е умрял през вчерашния ден, откакто часове е чакал кола за спешна помощ на незабавната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лекуване, само че се е влошил, заяви bTV.

Близките му са се обадили към 18,30 ч. за кола за спешна помощ, която обаче не идвала. Обадили са се и на частна кола за спешна помощ, от където им споделят, че би трябвало да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.

Около 22, 30 ч. колата за спешна помощ, която идва, установи гибелта на младия мъж.

От незабавната помощ в София разясниха за bTV, че за жалост това се случва от седмици.

" Последната работна промяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за ковид. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невероятно да се смогне ", разяснява представителят на Спешната помощ - Катя Сунгарска. По думите й сигналът за този случай постъпва в 18, 41 ч., а колата за спешна помощ идва на адреса в 22, 23 ч.

Министерството на здравеопазването стартира инспекция по случая.

У нас броят на новите случаи на COVID-19 за ден става все по-висок. Все повече са и сигналите за случаи, в които пациенти не съумяват да получат помощ в точния момент.

За последното денонощие са регистрирани близо 2900 случая. Направените проби са малко над 12 600. Расте и броят на хората в болница, в това число и на тези в интензивните отделения.

Все повече са инфектираните измежду медицинския личен състав - единствено за денонощие новите случаи са 99.

С изключение на през вчерашния ден, през цялата седмици следим пореден дневен растеж на инфекцията.

Активните случаи, т.е. хората, за които сега е известно, че са инфектирани, са съвсем 30 000. А всички излекувани досега са близо 20 000.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР