Мъж на 30 години е задържан за убийство и изнасилване

...
Мъж на 30 години е задържан за убийство и изнасилване
Коментари Харесай

Разкриха брутален изнасилвач и убиец три години по-късно

Мъж на 30 години е арестуван за ликвидиране и обезчестяване отпреди повече от 3 години. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на прокуратурата и регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.

Жертвата е 58-годишна жена от Ловеч.

Престъплението е било осъществено през януари 2016 година, а останките на дамата са открити през май 2017 година В причинителя са открити движимости на убитата и револвера, с който е осъществено убийството. Той е арестуван през вчерашния ден за 72 часа, само че следва да му бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ", предава "24 часа ".

По думите на окръжния прокурор Валентин Вълков досъдебното произвеждане за ликвидиране е било формирано в края на май 2017 година, когато инцидентни хора са намерили в местността "Турлата " край Троян останките от човешко тяло и облекла. Назначената в началото антропологична експертиза на кости е посочила, че става въпрос за мъж. Това било опровергано при последвалата физико-химична експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика, съгласно която останките са на жена. Направена била връзка с оповестената на 30 януари 2016 година за общодържавно търсене 58-годишна троянка. В региона на черепа е открита рана, като в началото се е считало, че е от рухване, а по-късно последвалите експертизи са потвърдили, че е вследствие на удар върху черепа с револвер, като били открити капсулни микрочастици.

Направен бил психопрофил на възможния причинител и се е стигнало до 30-годишния мъж. Той е имал противозаконен газов револвер, поправен на военен. Оръжието било открито в него през май 2017 година, като е бил наказан на една година затвор за владеене на нелегално оръжие. При следствие на убийството е открито съвпадане сред откритите капсулни микрочастици в региона на раната на убитата и револвера на 30-годишния мъж. В него са открити и движимости на жертвата.

Вълков сподели още, че няма връзка сред жертвата и причинителя. Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в региона на убийството. Тялото ѝ е било оставено в дере, покрито с шума. Има безапелационни данни, че е била изнасилена преди да бъде убита, добави окръжният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР