Мъж на 29 години е задържан за извършен грабеж спрямо

...
Мъж на 29 години е задържан за извършен грабеж спрямо
Коментари Харесай

Задържаха 29-годишен мъж за грабеж и побой над възрастни хора

Мъж на 29 години е арестуван за осъществен обир по отношение на възрастни хора в мъглижкото село Ветрен. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура Пловдив.

Задържаният М.А. е обвинен, че един час след среднощ през днешния ден е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Той проникнал в дома през прозореца на банята, до момента в който двамата спели. Нанесъл им голям брой удари по главите и телата със стол и упорствал да му предадат наличните си пари. Пострадалите декларирали, че нямат пари, след което посоченият за причинител М. А. е взел мобилните им телефони и избягал.

Двамата потърпевши са настанени в Многопрофилната бо;ница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. След лекарски обзор е открито, че мъжът е бил в тежко положение - с черепно-мозъчна контузия. „ Мъжът е претърпял интервенция, сега е постоянен. Настанен е в невро-хирургично поделение “, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на лечебното заведение.

Подаден е сигнал в полицията. Няколко часа по-късно М. А. е бил открит и арестуван. Предстои той да бъде притеглен като обвинен по горепосочения текст и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. За повдигнатото обвиняване по член 199 алинея 1 т. 3 от Наказателния кодекс се планува наказване „ отнемане от независимост “ от пет до 15 години. М. А. е бил осъждан преди за същото действие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР