Мъж на 28 години е осуетил телефонна измама, като е

...
Мъж на 28 години е осуетил телефонна измама, като е
Коментари Харесай

Млад мъж осуети телефонна измама в Кърджали като предаде хвърлените му пари в полицията

Мъж на 28 години е осуетил телефонна машинация, като е предал в полицията хвърлените му от 85-годишен кърджалиец през тераса на жилищен блок 3200 лева, оповестяват от ОД на МВР-Кърджали.

От там изясняват, че възрастният човек бил убеждаван 4 часа по телефона по какъв начин внучката му е претърпяла интервенция и той би трябвало да помогне с финансови средства. Изпратеният да вземе пратка млад мъж разпознал, че го въвличат в машинация, когато парите били изхвърлени през балкона и потърсил полицията. За проявената предвидливост и гражданска героизъм му е изказана признателност от управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи.

От Регионалния пресцентър допълват, че през последните дни в района още веднъж е записана активизация на телефонните измамници, които употребяват разнообразни сюжети, с цел да заблуждават възрастни хора. Най-често залагат на схемата "специализирана интервенция на полицията за задържане на група, извършваща измами ", като дават обещание, че след приключването на случая ще върнат парите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР