Мъж, който поиска да не бъде назоваван от страх за

...
Мъж, който поиска да не бъде назоваван от страх за
Коментари Харесай

Украинец търси справедливост заради руските изтезания в аржентинския съд

Мъж, който изиска да не бъде назоваван от боязън за фамилията му, което към момента е в окупираните от Русия елементи на Украйна, заведе дело във Федералния съд на Буенос Айрес против хората, които съгласно него са го измъчвали, против чиновниците, управлявали центъра за задържане под защита в Южна Украйна, където той споделя, че е бил държан, и против своя шеф, който той упреква, че е улеснявал изтезанията, предава Ройтерс.

Делото е заведено с поддръжката на украинската неправителствена организация The Reckoning Project.

Руското министерство на защитата отхвърли коментар.

Москва отхвърля да е правила военни закононарушения в Украйна, само че, че изтезанията в следените от Русия региони са необятно публикувани и систематични. Въпреки това Организация на обединените нации откри и " няколко случая " на злоупотреби от украинските сили, включващи безразборни офанзиви и.

Ако аржентинските прокурори одобряват желае, това ще бъде първото дело за хипотетични съветски военни закононарушения в Украйна, повдигнати отвън Европа и Съединените щати.

" Днешното завеждане на това дело е значима и историческа стъпка. Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на аржентинската правосъдна система в търсенето на истина и правдивост ", сподели Юрий Белоусов, началник на отдела за военни закононарушения на Главната прокуратура на Украйна.

Според него потреблението на по този начин наречената универсална пълномощия е извънредно значимо за Украйна, поради огромния брой каузи, свързани с хипотетични военни закононарушения, които сътвориха " невиждано предизвикателство за нашата правосъдна система ". От нахлуването на Русия през февруари 2022 година украинските прокурори са записали повече от 126 000 каузи за военни закононарушения, сподели Белоусов.
 Доклад на Организация на обединените нации: Руските сили в Украйна изтезават, осакатяват и насилват военнопленници
Доклад на Организация на обединените нации: Руските сили в Украйна изтезават, осакатяват и насилват военнопленници

Описват се и закононарушенията срещи цивилни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР