Мъж, който е израснал в най-горещия град в света, е

...
Мъж, който е израснал в най-горещия град в света, е
Коментари Харесай

`Живея в най-горещия град в света - работим в полунощ, тъй като е незаконно да сме навън на дневна светлина`

Мъж, който е израснал в най-горещия град в света, е очевидец по какъв начин става все по-горещо и по-горещо всяка година.

Уалид Алхамис е прекарал целия си живот в град Кувейт - място, от което екскурзоводът споделя, че „ никой в никакъв случай не се отдалечава “. Това е макар обстоятелството, че близкоизточното населено място е най-безмилостно, извънредно парещ град в света.

На 21 юли 2016 година метеорологичната станция Mitribah в северен Кувейт записва температура от 54C (129F) - третото най-високо свидетелствуване в света. Учените по климата предизвестяват, че страната се затопля по-бързо от останалия свят, като се чака температурите да се повишат с 5,5C (10F) до края на века спрямо 2000-те години. През 2021 година температурите скочиха над 50C (122F) за 19 дни, връх, който може да бъде усъвършенстван тази година.

„ В момента времето е идеално. Сутринта е 19C, вечерта 17C.. Но в средата на юни температурата надвишава 50°C. Това е най-горещият град в света “, сподели Waleed, екскурзовод от tourHQ, пред Mirr...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР