Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че

...
Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че
Коментари Харесай

За кой ли път? Джигит препуска с 260 км/ч на Околовръстното в София, а КАТ спи

Мъж качи клипове в обществените мрежи, на които показва, че кара с 260 км/ч на Околовръстното в София. Мъжът си е изтрил клиповете тази нощ.

„ Много мъчно се потвърждава скорост без техническо средство. На базата на клипове и един скоростомер, този човек не може да бъде глобен ”, съобщи пред Нова тв Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.  

По думите му законодателството позволява различен тип следствие, което може да се организира.

„ Става въпрос за член 325, алинея 3 от Наказателен кодекс, който споделя, че когато имаш хулиганска демонстрация, осъществена с моторно транспортно средство, носиш наказателна отговорност до 3 години. Този клип изрично е хулиганска демонстрация. Прокуратурата има мотив да се самосезира и да стартира едно следствие ”, сподели Владимир Тодоров. Той изясни, че в тази ситуация би трябвало да се разпореди видеотехническа експертиза.

„ Сигурен съм, че в тунела на „ Люлин ” има и камери, които могат да се употребяват като доказателство кой е управлявал автомобила ”, изясни Тодоров. „ Прокуратурата би трябвало да се самосезира, да разпореди следствие, да назначи специалисти, да изиска видеокадрите ”, изясни Тодоров.

След срещата през вчерашния ден на министъра на превоза с родители на починали деца, Владимир Тодоров чака, че ще има смяна в подготовката на младите водачи.

Той разяснява още, че в Швейцария се конфискуват коли за превишена скорост, като това може да стане и за 50 км/ч превишаване на скоростта, а автомобилът става полицейски.

„ Аз мога да дам един образец с Франция. За един километър превишена скорост, в обитаемо място, книжката се лишава и има 2 месеца по този начин нареченото неделно учебно заведение. Ако индивидът въобще не се яви, книжката му се лишава за една година. Там още веднъж минава образование, явява се на изпити, взема решение проби и в случай че заслужи да получи книжката, ще я получи ”, разяснява Мариела Николова, майка на починалия в злополука музикант Николай Николов.

„ Говорим за случай, в който очевидно този водач не за първи път кара с тази скорост. Явно му носи наслада, желае да показа, да се покаже в обществото ”, разяснява Мариела Николова.  

„ Какво става обаче с водачите, доказано  предизвикали гибел на пътя? В нашия случай има условна присъда, за която костваше 4 години и половина. Турски водач на автовоз влиза и излиза 52 пъти от нашата страна, упражнява свободно специалността си. Когато е арестуван на границата на 52-ия път, относително бързо се дава ход на дело, като към този момент свикан, към този момент обвинен. По напълно къси процедури, признание на виновност, потребление на малки врати, които дават на съдията право за по-малко от половин час да се произнесе, че той е условно наказан 3 години, с 5 години изпитателен период. След 2 часа този турски жител напуща страната ”, описа Мариела Николова.

„ На няколко пъти се наблягаше, че той няма други прегрешения на пътя, че е оказал подпомагане на пътя. А в този момент го няма. Още по-неотквираем е. Дори неговият юрист няма връзка с него ”, сподели Мариела Николова.

„ Апелативният съд в Пловдив има право да дефинира 4 постоянни дати, на които той да бъде постоянно свикан. Трябва да му се връчи писмо. Той не знае, че е призоваван. Няколко дни преди третата дата, съдът написа писмо до Министерството на правораздаването да бъдат помолени турските управляващи да ни спомагат. В понеделник е четвъртата дата, не се надяваме да има развиване по случая ”, сподели Николова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР