Мъж, живял 82 години, е умрял, без да знае как

...
Мъж, живял 82 години, е умрял, без да знае как
Коментари Харесай

Михайло Толотос: Мъжът, който до края на живота си не е виждал жена

Мъж, живял 82 години, е починал, без да знае по какъв начин наподобява една жена. Според UniLad Михайло Толотос от Халкидики, Гърция, е научил за съществуването на дамите единствено от връстници, както и от описания в книги.

Смята се, че той е роден през 1856 година, само че малко след раждането майка му умира и оставя Толотос сирак. Той е осиновен от православни монаси в манастир в планината Атон в Гърция, където е отгледан от тях.

This is Mihailo Tolotos, the Greek Orthodox Monk who lived 82 years without ever seeing a woman.
— Lord of Leisure (@lavitalenta)
Толотос живее съгласно строгите правила в региона, едно от които е, че там не се позволяват дами. Законите, забраняващи на дамите и домашните животни като крави или овце да влизат в планината, съществуват от X в. и са в действие и до през днешния ден. Причината за това предписание е била да се подсигурява, че всички монаси, живеещи във всички манастири на Атон, могат да изпълнят условието да останат в безбрачие през целия си живот. 

Въпреки това той е можел да навлезе в необятния свят и елементарно да се сблъска с представител на противоположния пол, само че десетилетия Толотос в никакъв случай не е напускал планината Атон. Той умира през 1938 година на 82-годишна възраст, откакто в никакъв случай не е бил задоволително любопитен да напусне дома си. Монахът даже е заровен особено от всички монаси, живеещи в Атон, които имат вяра, че той е единственият човек в света, който е починал, без да знае по какъв начин наподобява една жена .

Смъртта на Толотос е приета в публикация във вестник, в която се отбелязва, че дамите не са единственото нещо, което той в никакъв случай не е виждал . Очевидно той в никакъв случай не е виждал кола, аероплан или даже не е гледал филм .

Изрезката от вестник " Единбург Дейли Куриер " от 29 октомври 1938 година гласи: " Монах умря в Гърция, без да е виждал жена. Без да е виждал жена през 82-годишния си живот, Михайло Толотос умря в манастира в Атон, Гърция. Той не е виждал нито автомобил, нито кино, нито аероплан. Майка му е умряла, когато се е родил, оповестяват от Атина, и той е бил отгледан в манастира, където в никакъв случай не е влизала жена. "

So apparently there was a monk named Mihailo Tolotos who lived for 82 years and never saw a woman.
— Steve Gracin (@stephengracin)
Днес Атон е приет за обект на международното завещание на ЮНЕСКО и притегля хиляди гости всяка година, доста от които са привлечени от богатата му история и духовни обичаи. Въпреки това жена към момента не може да влиза. През последните години правилото е обект на разногласия, като някои настояват, че то е дискриминационно и остаряло. 

Общността включва 20 манастира, в които живеят към 2000 източноправославни монаси от целия свят. 17 от 20-те манастира са гръцки, а останалите 3 са сръбски, български и съветски.

In 1938, Mihailo Tolotos died at age 82. He's considered to have been the only man to have lived a long life " without ever seeing a woman. "
— gCMG (@gCMG_Obv)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР