Мъж, идентифициран като ЛE от медиите, е починал в неделя

...
Мъж, идентифициран като ЛE от медиите, е починал в неделя
Коментари Харесай

Девет са жертвите от български алкохол менте в Турция

Мъж, разпознат като ЛE от медиите, е умрял в неделя от отравяне с алкохол в северозападна Турция, който е следващия смъртен случаи, обвързван с нова вълта от домашно подготвен алкохол.

Съпругата на ЛЕ също е умряла от алкохолно отравяне, като жертвите нарастнаха до девет през последните 10 дни. Всички смъртни случаи са регистрирани в Чорлу, промишлен град в провинция Текирдаг, където живеят доста български изселници.

Полицейско следствие откри, че всички жертви са закупили алкохола от същия продавач.

Пакистански жител е първата обявена жертва на 24 юни. Най-малко 25 души са приети в болница след консумация на сходни питиета. Девет остават в интензивно поделение, до момента в който други са изписани от болничното заведение след лекуване.

Полицията арестува шестима души, в това число продавача, който е продал напитките, и доставчика, който твърди, че е внесъл контрабандно напитките от България.

През последните две години в Турция имаше поредност от смъртни случаи от подправени питиета. Миналия октомври 80 души починаха за интервал от няколко седмици в цялата страна. Също по този начин предходната година 30 души в Истанбул, най-вече задгранични жители, починаха след консумация на чист алкохол, вярвайки, че това ще им помогне да избегнат ковид.


Силите на полицията и жандармерията иззеха хиляди литри подправени питиета при нападения в противозаконни пивоварни и десетки бяха задържани поради смъртни случаи.

Повечето смъртни случаи и хоспитализации са открити вследствие на потреблението на домашен почистващи препарати при производството на алкохол.

Експертите споделят, че извънредно високите цени на алкохолните питиета в Турция тласкат потребителите към по-евтини домашно приготвени питиета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР