Мъж е бил кремиран по погрешка и без изричното съгласие

...
Мъж е бил кремиран по погрешка и без изричното съгласие
Коментари Харесай

Кремираха мъж без съгласието на роднините му, било грешка

Мъж е бил кремиран по простъпка и без експлицитното единодушие на околните му, твърди дъщерята на покойника. От погребалната организация ѝ съобщили, че траурният обред ще претърпи известни промени поради непредвидени условия.

Юлия Дончева не подозирала, че погребението на татко ѝ ще се препокрие със халюцинационен сюжет. " Аз не можах да си взема последно довиждане с татко си. Заради това, тъй като някой е решил да постави натрупа му не в камера, а в крематориум ", изяснява тя пред NOVA.

Когато разбирала за гибелта на татко си, дамата звъннала на първата попаднала ѝ в интернет погребална организация. Оттам ѝ обяснили, че ще я посети техен представител. " Дойде един мъж от организацията и ми даде азбучник с цените на ковчезите, които предлагат ", обясни Юлия.

Двамата прецизирали всички детайлности. " Единствено от любознание попитах какъв брой би коствала кремация и какъв брой е цената на естественото заравяне. Той тогава ме попита дали имаме гроб на баба и дядо, където може да бъде положен. Аз споделих, че има подобен ", прибавя дамата

Погребалният сътрудник и Дончева имали само джука сделка за детайлностите и цената. " Около 2000 лв.. И аз му дадох 700 лева, защото той сподели, че би трябвало да оставя капаро. Въобще в тъгата си, в напрежението, който изживях, нито съм поискала някаква записка, нито някакъв контракт ", сподели още тя. 

Часове преди плануваното заравяне на татко ѝ, Дончева схваща за станалата неточност. За нея ѝ оповестява персонално сътрудникът, провел погребението. " Обясни ми, че се е случило нещо необратимо. Каза: " Татко ти беше кремиран по простъпка ". Обясни ми, че са го объркали с различен Христо, на който трябвало да бъде осъществена кремация. Никой не е обърнал внимание и са изгорили татко ми ", добави дамата.

От управлението на крематориума са безапелационни, че процедурата е спазена безусловно прецизно. " Съжалявам за недоразумението, което се е случило с тази дама. При нас тялото пристигна за кремация с всички нужни документи ", сподели шефът на " Крематориум Инвест " - Варна Кирил Стоянов.

От траурната организация, чийто чиновник е мъжът, показал се на Дончева като Кристиян, обясниха, че са се съобразили с желанието на клиента си. Съжаляват за случилото се и не са поискали остатъка от сумата за погребението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР