Мъж е арестуван заизнудване в размер на 186 000 лева.Парите

...
Мъж е арестуван заизнудване в размер на 186 000 лева.Парите
Коментари Харесай

Задържаха мъж, изнудвал приятел за 186 хил. лв.

Мъж е задържан за изнудване в размер на 186 000 лв.. Парите той взел от собствен другар, лъжейки го, че против двамата се води следствие от полицията. Част от сумата е изхарчена за скъпи облекла и мотоциклет, а останалата е проиграна в казино. Това оповестиха на взаимен брифинг полицията и прокуратурата в Бургас, съобщи daroknews.bg.

" В случая вземат участие двама мъже. Потърпевшият е на 35 години, причинителят е на 23 години . Двамата се срещат в бургаско заведение , в следствие поддържат контакти между тях през обществените мрежи. Възникват някакъв тип доверителни връзки сред тях. Вследствие на което по-младият е изискал парична сума в заем, която е върнал в точния момент. След това е изискал втора такава, също я върнал в точния момент. Впоследствие е изискал малко по-голяма сума в размер на към 10 000 лв., с която възнамерявал да развива бизнес, в резултат на този бизнес ще генерира облага, която след това ще разделят двамата ", разкридиректорът на ОД на МВР- Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

" Последва ново искане за нова сума пари и следва версията, която той е развил, че в действителност тези средства са за противозаконна активност, в това число разпространяване на опиати, че полицията знае. Двамата са били дълго време следени, снимани и така нататък и, с цел да може да не се стигне до арестуване на младия мъж и неговия другар, донорът на парите, би трябвало да се заплаща на полицейските чиновници ", съобщи комисар Калоянов.

Казано му е, че полицейските чиновници са високопоставени и са от град София, добавя комисар Калоянов.

Започва предаване на суми от пари, като общата сума за по-малко от една година е 186 000 лв. , излиза наяве по време на следствието.

" Постоянно е убеждаван пострадалият, че всеки миг може да бъде арестуван, че това ще се отрази и на неговото семейство. че би трябвало да заплаща, с цел да се обезпечи успокоение както на него, по този начин и на неговия другар ", разгласи комисар Калоянов.

За да обезпечи парите пострадалият е теглил заеми от банки, теглили е бързи заеми, взимал е заеми от другари и родственици, обявиха от полицията в Бургас.

Случаят е развързан , откакто пострадалият е разкрил за схемата пред свои близки.

По случая са употребявани са специфични разследващи средства.

Потърпевшият толкоз вярвал на историята, че даже обмислял самоубийство, разкриха още от полицията по време на брифинга.

Извършителят, който е незает, е проиграл огромна част от сумата в игрална зала, купил си е скъпи облекла и мотоциклет за 8000 лв., оповестиха от полицията.

Законът планува наказване от 2 до 8 години " отнемане от независимост " и санкция от 1000 до 3000 лв. за това закононарушение.

Заподозреният е задържан, арестуван е за 72 часа. Предстои прокуратурата да изиска разглеждане на мярката му за неоклонение в съда.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР