Мъж е арестуван във връзка с пожара, който изпепели залата

...
Мъж е арестуван във връзка с пожара, който изпепели залата
Коментари Харесай

Арестуваха заподозрян за пожара в парламента на ЮАР

Мъж е задържан по отношение на пожара, който изпепели залата на Националното заседание на Южна Африка в Кейптаун, където заседават определените депутати. Той ще се яви пред съда във вторник, оповестиха от полицията.

" Мъж е задържан в постройката на Народното събрание, той към момента се разпитва. Открили сме наказателно дело. Той е задържан и ще се яви в съда във вторник ", съобщи говорителката на полицията Танди Мбамбо.

Пожарът е почнал към 03:00 ч. по Гринуич в неделя в най-старото крило на парламентарния комплекс, приключено през 1884 година и с облицовани с дърво стаи, след което се е популяризирал в по-новите елементи на комплекса, които сега се употребяват. В историческата постройка се обитава сбирка от редки книги и истинското копие на някогашния народен химн на страната, употребен по време на ерата на апартейда, " Die Stem van Suid-Afrika " ( " Гласът на Южна Африка " ), което към този момент е развалено.

Пожарникарите се бориха с пламъците в продължение на няколко часа, преди да бъдат принудени да се отдръпват и да повикат подкрепления. По-късно бяха изпратени към 70 пожарникари, като някои от тях използваха кран, с цел да разпръскват вода върху пламъците. Вътре в стаите от тавана към пода, който към този момент е покрит с парчета, падат фини дъждове от сива пепел.

Службите за незабавна помощ обявиха, че се притесняват, че пожарът може да се популяризира бързо в старите стаи, които са декорирани с дърво, дебели килими и пердета. По-рано по малкия екран бяха излъчени фрагменти, на които се виждаха великански пламъци, излизащи от покрива.

Районът към пожара в елитния квартал бързо беше отцепен.

От Народното събрание на републиката оповестиха, че вследствие на пожара никой не е потърпевш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР