Мъж бил е прострелян, когато тежко въоръжени членове на обединение

...
Мъж бил е прострелян, когато тежко въоръжени членове на обединение
Коментари Харесай

Гражданска охрана простреля човек при сблъсъци заради поредната статуя и расизма

Мъж бил е прострелян, когато тежко въоръжени членове на обединяване с крайнодесни възгледи се пробваха да защитят скулптура от американски протестиращи в Ню Мексико.
Паметниците, свързвани по някакъв метод с колониализма и робството, се смъкват и отстраняват в международен мащаб след бурните митинги поради убийството на чернокожия Джордж Флойд, станало по време на арест - поради съмнение, че опитал да си купи цигари с подправени пари.
Протестиращи в Албакърки желаеха премахването на скулптура на губернатора на щата от XVI век, испанския конквистадор Хуан де Онате, оповестяват локални медии. Докато се опитвали да съборят скулптурата, дребна група от крайнодесни се пробвали да я защитят и се стигнало до конфликти.
Смята се, че жертвата на стрелбата е в сериозно, само че устойчиво положение, съобщи полицията. Тя проверява информациите по какъв начин са работили крайнодесните, съобщи началникът на градската полиция Майкъл Гейер в Туитър. " Ако това е правилно, ще ги подведем под отговорност в най-пълната степен на закона ", сподели той.
Снимки в американски медии демонстрират по какъв начин полицията задържа няколко души, някои от които облечени в камуфлажни уреди и въоръжени.
" Тежко въоръжените лица, които са се разпалили по време на митинга, наричайки себе си " гражданска защита ", са били там заради една причина - да заплашват протестиращите, да създадат несанкционирана проява на нерегулирана мощ ", съобщи губернаторът на Ню Мексико Мишел Гришам в Twitter.
" Нека да бъда ясна: В Ню Мексико няма безусловно никакво място за някаква насилствена милиция, която се стреми да тероризира жителите ", добави тя.
Кметът на Албакърки Тим Келер съобщи в Twitter, че статуята е краткотрайно отстранена, с цел да бъде понижен рискът за публичната сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР