Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „Пирогов. Опитите

...
Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „Пирогов. Опитите
Коментари Харесай

Да пострадаш пред болница, а лекарите да не излязат

Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „ Пирогов ". Опитите да се извикат лекари от здравното заведение обаче били несполучливи. За това описват очевидци на случая. Една от тях - Галя Славова, описа в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България ", че мъжът е бил целият в кръв. Влязла в „ Пирогов ", с цел да откри лекари, които да оказват помощ. Те обаче декларирали, че нямат право да изоставен работното си място и би трябвало да се звънне на телефон 112.

„ Бях втрещена от чутото. Не бях първата, която бе потърсила помощ. Друга жена към този момент звънеше на 112 и викаше кола за спешна помощ, която по-късно пристигна ", описа още Галя Славова.

„ В случая хората в действителност е трябвало да се обадят на незабавния телефон и да изчакат колата за спешна помощ. В момента правила за незабавните отделения в България няма. Имаме анулиран стандарт по незабавна медицина в частта болнична помощ и шест месеца ние нямаме правила за незабавните отделения ", изясни доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в незабавната помощ.

„ Случаят е индикативен за тежкото положение на системата. Трябва наложително да се одобряват правила, по които да се работи ", разяснява от своя страна доктор Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР