Mahyar Maddahali, сертифициран лекар по естетична медицина и известен онлайн

...
Mahyar Maddahali, сертифициран лекар по естетична медицина и известен онлайн
Коментари Харесай

TikTok лекар обяснява защо не трябва да взимате изключително горещи душове

Mahyar Maddahali, сертифициран доктор по естетична медицина и прочут онлайн като доктор Макс (@itsdrmax), неотдавна провокира талази в TikTok, откакто заши видео на двойка обяснявайки разликата сред тяхната идеална температура за душ.

Във видеото мъж демонстрира, че харесва температурата на душа доста по-ниска от жена си, която избира извънредно гореща вода. Въпреки това, съгласно доктор Макс, душът с толкоз гореща вода може да бъде гибелен.

„ Ако взимате прекомерно горещи душове, това е за вас “, споделя той в обявата си на ноем. 6. Той споделя, че естествените масла, предопределени да поддържат кожата хидратирана, могат да се измият с прекомерно парещ душ. Той също по този начин твърди, че кръвоносните съдове могат да бъдат разширени, което може да докара до зачервяване и раздразнение. Накрая доктор Макс сподели, че хората евентуално могат да припаднат, в случай че се излагат на рискови температури прекомерно дълго.

Много коментиращи, които сами си вземат парещ душ, бяха сюрпризирани от обявата на доктор Макс.

„ Никога не можем да се насладим на нищо “, разяснява @omg_bbq.

„ Горещите душове са единственото нещо в живота, на което се любувам в наши дни “, отговори @vincenzo7698.

< p> Д-р Тереза ​​Сонг, сертифициран кожен лекар в Marmur Medical, основана в Ню Йорк дерматологична клиника, приказва с In The Know by Yahoo и обясни няколко от точките на доктор Макс.

„ Не се предлагат извънредно горещи душове, защото поврежда кожната преграда и срокът би трябвало да бъде допустимо най-кратък “, сподели тя. „ Въпреки че обезпечава краткотрайно облекчение на сърбежа, не се предлага за пациенти със суха кожа, изключително тези с екзема или псориазис. Горещият душ може да докара до суха и раздразнена кожа, като в същото време способства за сигнали за сърбеж в тялото посредством активиране на алергични кафези. “

Горещ против леден душ

Dr. Сонг сподели още, че хладките и студени душове са доста по-добри от горещите душове, тъй като не нарушават кожната преграда.

„ Студените душове успокояват сърбящата кожа, понижават хормоните на напрежението и стягат кожата посредством вазоконстрикция, “ сподели тя, имайки поради стесняването на кръвоносните съдове. „ Това може да помогне за понижаване на подуването, болката и болезнеността. Не визира естествената защитна преграда на кожата, до момента в който горещата вода постоянно може да наруши тази защитна повърхнина. “

Дори откакто чуха какво споделя доктор Макс за горещите душове, някои коментатори към момента желаеха да останат към рутината им за душ.

„ Ако не усещате, че тече напряко от пъкъла, значи не е задоволително горещо “, отговори @makennamoffat.

В The Know by Yahoo към този момент е разполагаем в Apple News —!

Публикацията TikTok доктор изяснява за какво не би трябвало да взимате извънредно парещ душ се появи първо в In The Know.

Още от In The Know:

8-те най-хубави предложения за Черен петък на Le Creuset, с цел да пазарувате, в случай че желаете да спечелите Коледа

TikToker „ разкрива “ истината за това по какъв начин в действителност работят машините с нокти, откакто открива по какъв начин да ги хакне

Страшни вести — J.Crew има най-хубавите подготвени за празнично празненство бижута под $50

Какво е Skeletrix Island? Зловещи видеоклипове, генерирани от AI, завладяват TikTok 

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР