Махат по-рано охраната на бивши премиери и шефове на парламента

...
Махат по-рано охраната на бивши премиери и шефове на парламента
Коментари Харесай

От НСО ще минават през детектор на лъжата, бивши премиери и шефове на НС остават без охрана

Махат по-рано защитата на някогашни министър председатели и шефове на Народното събрание - бързите смени коствали прекомерно скъпо на службата.

Гардовете на НСО ще бъдат подложени на детектор на лъжата след промени в правилника за използване на Закона за НСО.

Такава опция началниците от време на време да подлагат чиновниците на полифизиографско проучване се планува в промени в правилника, които предлага служебният министър председател Гълъб Донев. До момента гардовете минаваха детектор на лъжата единствено при постъпване в службата, само че нямаше по какъв начин да бъдат задължени да се изследват, с цел да се ревизира тяхната преданост.

Въпросът за минаването на детектор на лъжата бе издигнат при държавното управление на Кирил Петков, когато в премиера и шефа на кабинета му Лена Бориславова се появиха съществени подозрения в лоялността на службата. Повод в началото бе искане от страна на прокуратурата да Ц бъдат предадени видеозаписите от камерите в Министерския съвет. Впоследствие съществени подозрения в лоялността на гардовете се появиха и след приключване в медиите на фрагменти от посещаване на Петков и Бориславова в Солун.

Бившите министър председатели и ръководители на Народното събрание да не бъдат охранявани през целия 4-годишен интервал след рухването им от власт. Такава опция пък дава друга от измененията, които предлага Гълъб Донев, написа " 24 часа ".

Причината е, че напоследък министър председателите и шефовете на Народното събрание се сменят нагъсто и това значи големи разноски от страна на НСО, излиза наяве от претекстовете на служебния министър-председател. Заради това той предлага правото им на защита да се прави оценка от време на време според от това дали са застрашени или не. В момента НСО да вземем за пример би трябвало да обезпечава защита и превоз на трима някогашни министър председатели - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков.

По-ранното събаряне на тяхната защита ще спести пари и запас на НСО, твърди Гълъб Донев. Пак за икономисване на средства Донев предлага и НСО да не охранява непрекъснато почивната станция " Шабла ", тъй като там от доста време не е обитавало охранявано лице.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР