Махането на оковите на режима в Чехия води до много

...
Махането на оковите на режима в Чехия води до много
Коментари Харесай

15 милиона автомобила от Skoda под крилото на VW 

Махането на оковите на режима в Чехия води до доста промени и една от главните е прекосяването на автопроизводителя Skoda в частния бранш. Годината е 91-ва, когато германците от Volksagen вземат решение да придобият компанията и да я вкарат в новия век. Първоначално те се снабдяват с 30 % от компанията, през 94-та те стават 60, а края на 95-та доближават общо 70 %.

Първо се появява моделът Felicia, която бива самобитен фейслифт на Favorit - моделът се приема добре, тъй като предлага задоволително за скромната си цена. Скокът обаче, идва от добре познатат ни Octavia и хечбека Fabia и всичко потегля във прогресивен ред.



Малко повече от четвърт век по-късно или 26 години, марката може да се похвали със забележително достижение от 15 милиона продадени автомобила, като единствено през календарната 2016-та те доближават 1,126,500 единици. За най-продаваните модели количеството наподобява по следния метод - 5,618,597 за Octavia, 4,004,569 за Fabia и 1,026,055 за Superb, до момента в който за "старата епоха " те остават единствено 768,690 до 95-та.

Изпълнителният шеф Бернхард Майер споделя, че компанията се е развила доста динамично, като част от VW Group и те са мощно стимулирани да посрещнат стратегическата 2025-та година, която ще бъде прехода към бъдещето с дигитализирането на продуктите и разрастването на SUV гамата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР