Махане с опашка, облизване по лицето - това са сред

...
Махане с опашка, облизване по лицето - това са сред
Коментари Харесай

Кучетата правят и това

Махане с опашка, олизване по лицето - това са измежду познатите ни номера, с които кучетата показват привързаността си към стопаните.
 Авокадо, кучета и за какво не трябва да даваме на домашните си любимци да го ядат
Токсично ли е авокадото за кучетата

Ето за какво не е целесъобразно да даваме плода на домашния си любим

Не сме и очаквали обаче, че тези домашни любимци са способни да показват страстите си и по различен, напълно човешки метод. А точно - като плачат.

Но едно японско потвърждава тъкмо това. Кучетата напълно откровено могат да се развълнуват до сълзи щом още веднъж видят стопаните си, които са отсъствали за по-продължителен интервал от време.

Обект на изследването е било държанието на 22 кучета. Изследователите са следили реакциите на една част от тях, които са били още веднъж срещани със стопаните си, само че също и на друга част - срещани с просто познати хора.
 Снимка 585140

За да тестват теорията, че кучетата в действителност плачат, учените са сложили хартиени парчета под очите им в два случая. Единият - когато любимците са си комуникирали както нормално със стопаните си. А другият - минута преди още веднъж да ги видят след интервал на неявяване от пет до седем часа.

Какво демонстрира опитът? Че кучетата проливат сълзи единствено когато още веднъж видят стопанина си. А пък в случаите, в които благите ни другари се срещат с просто познати хора, сълзи съвсем не са били проливани.

Изследователите обаче вземат решение да ревизират и още нещо любопитно. За да схванат дали в действителност сълзите са свързани с страстите на кучетата, те им дават разтвор, съдържащ хормона окситоцин. В последна сметка и този опит се оказва още едно доказателство за това какъв брой чувствителни са в действителност тези любимци. С потреблението на хормона, обвързван с привързването, е било видяно, че те проливат повече сълзи.
 Самоед, лъвско куче, чау чау, тибетски мастиф, азавак и това ли са най-скъпите породи кучета
5 от най-скъпите породи кучета

Четири лапи лукс

Досега обяснението за рева на кучетата беше, че го употребяват, с цел да поддържат сълзните си канали чисти. Но в този момент за първи път той се свързва с прочувствените им реакции, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР