Магомед Рамазанов донесе трето злато на България от Олимпиадата в

...
Магомед Рамазанов донесе трето злато на България от Олимпиадата в
Коментари Харесай

Отново български триумф! Магомед Рамазанов срази иранец и се качи на олимпийския връх в Париж

Магомед Рамазанов донесе трето злато на България от Олимпиадата в Париж. На финала в категория до 86 кг в свободната битка той надделя Хасан Язданичарати от Иран със 7:1.

Още в началните секунди на финалната борба един от най-титулуваните в категорията и апетитен за прелиминарен любимец Язданичарати изиска здравна помощ. Впоследствие иранецът беше предизвестен за бездейност и не съумя да запише сполучлива акция в границите на 30 сек, което докара до точка за нашия герой. Язданичарати явно не се усещаше на 100% и прекъсваше играта, с цел да бъде преглеждан от медицинския щаб. Той изравни точките, откакто Рамазанов бе предизвестен за бездейност, само че тогава пристигна и преломният миг в мача.

31-годишният натурализиран дагестанец обърна противника и го заклещи в битка " зегер ". Язданичарати не съумя да се оправи и резултатът набъбна до 7:1. В заключителните секунди иранецът не опита заключителен взлом, признавайки превъзходството на своя конкурент.

Така България ликува с трето злато единствено в границите на два дни и второ в битката. Вчера вечерта Семен Новиков завоюва злато в категория до 87 кг в класическия жанр, а по-рано през днешния ден Карлос Насар господства конкуренцията в категория до 89 кг във повдигането на тежести. Страната ни има към този момент три златни, един сребърен и три бронзови медала, два дни преди края на Олимпиадата. Сребро завоюва Боряна Калейн в самостоятелното в художествената гимнастика, а бронзови оценки завоюваха Кимиа Ализадех (таекуондо), Хавиер Ибаниес (бокс).

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР