Магнитни бури през месец март: Кои са опасните дни.Когато се

...
Магнитни бури през месец март: Кои са опасните дни.Когато се
Коментари Харесай

Магнитни бури през месец март: Кои са опасните дни


Магнитни стихии през месец март: Кои са рисковите дни.

Когато се записва нараснала интензивност на слънцето, на Земята могат да зародят рискови за хората стихии.  Магнитните бури  са разстройства в магнитното поле на Земята, породени от слънчеви изригвания. Такива съмнения могат да повлияят отрицателно на работата на информационните системи, както и на човешкото здраве.

Очакват се общо  10 рискови дни  през март с магнитни стихии. Първата геомагнитна стихия ще бъде  на 3-4  и ще бъде слаба по мощ. Предвижда се по-силна магнитна стихия на  9-10 март . Следващата нараснала слънчева интензивност би трябвало да се очаква  на 15-16 март.  На  22 март  ще има еднодневна слаба магнитна стихия. Последната стихия през март се планува за  26-28 март  – слънчевата интензивност през първия ден ще бъде слаба и по-късно ще се ускори.

Магнитните стихии оказват най-голямо въздействие върху метеочувствителните, възрастните, хронично болните хора и бременните дами. Симптомите на магнитна стихия могат да бъдат доста разнообразни, само че най-често срещаните са  главоболие, световъртеж, гадене и повръщане, болки в ставите и мускулите, високо кръвно налягане и бодърствуване . Сериозното заболяване в такива дни е необичайност. За множеството хора бурите минават без съществени последствия за здравето.

За предотвратяване от магнитните стихии  трябва да се пие повече вода – най-малко 1,5 литра течност дневно. Прекарвайте повече време навън и постоянно проветрявайте помещението. Яжте по-малко пържени, мазни, пикантни и солени храни, а повече зеленчуци, билки, риба и ядки. Намалете потреблението на кафе, алкохол, енергийни питиета и се пробвайте да пушите по-малко цигари. Опитайте се да бъдете по-малко нервни, елиминирайте източниците на стрес от живота си и не участвайте в спорове.

Ако здравето ви се утежни доста, не забравяйте да се консултирате с доктор. Симптомите на други болести могат да бъдат сбъркани с признаци на магнитна стихия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР