Магнитна буря се очаква да удари Земята през последните дни

...
Магнитна буря се очаква да удари Земята през последните дни
Коментари Харесай

Магнитна буря ще удари Земята през последните дни на септември

Магнитна стихия се чака да удари Земята през последните дни на септември. Предупреждението е на Центъра за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните. Причина за геомагнитното разстройване е високоскоростен безоблачен вятър. На този стадий прогнозата е за умерена магнитна стихия (G2), 

Смущенията ще стартират довечера - на 27 септември, като кулминационната точка ще е на идващия ден от сутринта до обяд, предвиждат от Руската лаборатория за проучване на слънчевата интензивност към Института „ Лебедев ”. Планетарният показател може да скочи до степен 5.

Геомагнитни стихии се усещат най-вече от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, изясняват лекари. Възможни са сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле могат да влияят и на хора с психологични разстройства.

При сходни обстановки от време на време има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация. Красивата страна на сходни феномени са зрелищните сияния в небето над полюсите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР