Магнезият е един от елементите, които са необходими за функционирането

...
Магнезият е един от елементите, които са необходими за функционирането
Коментари Харесай

Безценните ползи от магнезия

Магнезият е един от детайлите, които са нужни за действието на нашето тяло. Той е един от най-често срещаните детайли в клетките е виновен за голям брой процеси в тялото, в т.ч поток на електрически импулси, мускулна работа, контролиране на ензимната интензивност, синтез на мастни киселини и доста други.

Има причина магнезият да е толкоз обсъждан детайл. Употребата му се предизвиква както от здравната, по този начин и от спортната промишленост. Нищо чудно, тъй като това е съвсем най-разпространеният микроелемент, открит в клетките. Той е фактор, нужен за активиране на доста ензими и контролиране на тяхната интензивност, тъй че метаболитните трансформации на захари, мазнини и протеини да се правят по подобаващ метод.

Трябва да се подчертае, че също взе участие във значими реакции, като гликолиза, бета окисляване на мастна киселина и витамин D хидроксилиране.

В избрани обстановки, като болести и нараснала физическа интензивност, се усилва потребността от разнообразни микроелементи, изключително от магнезий. Неговото присъединяване в активирането на ензимите е от значително значение за преноса на фосфорилни групи. Освен това наличието му до известна степен дефинира синтеза и потреблението на високоенергийни съединения.

Изследванията удостоверяват, че магнезият е от значително значение за нервната система и поддържането на сърдечния мускул в положително положение. Доставката на оптимални количества от детайла ще поддържа вярното равнище на калций. Освен това контролира електролитите. Действието му в това отношение се свежда до понижаване на риска от увреждане на стените на кръвоносните съдове. От своя страна регулирането на калция от магнезий лимитира образуването и прогресията на вероятни промени в региона на съединителната тъкан. По този метод понижаваме риска от хипоксия на миокарда.

Едно от главните преимущества на магнезия е способността му да понижава несъразмерните мускулни контракции (включително сърдечния мускул). Следователно може умерено да се твърди, че неговите дефекти ще повлияят отрицателно на нервно-мускулната възбудимост.

Освен това въздейства позитивно на репродуктивната система на дамите и мъжете. За нежния пол значима информация ще бъде фактът, че магнезият има токолитичен резултат и по този метод въздейства върху контрактилните функционалности на маточната мускулатура. Господата, въпреки това, ще се възползват от удобното влияние на детайла върху сперматозоидите.

Лаймската болест е положение, обвързвано с недостиг на магнезий, тъй че и при нея приемът му ще е от изгода.

Дългосрочното понижаване на този микроелемент в диетата води до дефицити, които понижават костната маса. Ефектът от спомагателните количества магнезий е за увеличение на количеството костна маса и костната компактност при възрастните хора, което понижава риска от фрактури и други сходни пострадвания. По този метод магнезият може да помогне в битката с остеопорозата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР