Магнетичното португалско Фадо ще завладее сърцата на бургазлии на 7

...
Магнетичното португалско Фадо ще завладее сърцата на бургазлии на 7
Коментари Харесай

Португалско фадо в Бургас

Магнетичното португалско " Фадо " ще завладее сърцата на бургазлии на 7 август от 21.00 часа в Експо център " Флора Бургас ". В концерта " На вълните на португалската музика " ще вземат участие бургаски артисти и реализатори познати ни от огромната сцена, родния ефир и дребния екран.

Те ще показват за първи път пред бургаската аудитория обичайна градска португалска етно музика - " Фадо ". Нейната същина се показва с думата saudade - саудаде, съчетаваща в себе си понятия като самотност, носталгия, блян по непостижимото и любовна тъга.
Историите, които " Фадо " споделя, са за изгубена обич, за морето, за живота на бедните хора. В последните няколко години то се трансформира в същинско фешън течение, заради засиления международен интерес към етно мелодиите.
Фадото се оформя дефинитивно при започване на 19-ти век в следствие от смесването на присъщи гръцки (напр. лаика), романски и арабски музики при известно въздействие и от бразилската колония. Играе значима роля в националната идентификация на португалците, защото прокарва ясна граница сред ярките и живи испански ритми, отговарящи на по-буйния и внезапен испански темперамент, и меката, меланхолична душа на португалския народ.
Концерт-спектакълът " NAS ONDAS DA MUSICA PORTUGUESA " или " На вълните на португалската музика " се осъществя със съдействието на Община Бургас при вход свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР