Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) одобриха допустимостта на част

...
Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) одобриха допустимостта на част
Коментари Харесай

ВСС прие 5 и частично още 3 от мотивите на Йорданова за оставката на Гешев

Магистратите от Висшия правосъден съвет (ВСС) утвърдиха допустимостта на част от събитията по процедурата по предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, импортирана от правосъдния министър Надежда Йорданова .

По време на днешното съвещание на Висш съдебен съвет, кадровите магистрати утвърдиха изцяло 5 от събитията, 3 бяха отчасти позволени и едно от условия бе гласувано като неприемливо.
 Висш съдебен съвет ще гледа всъщност 1-ва точка за оставката на Гешев
Висш съдебен съвет ще гледа всъщност 1-ва точка за оставката на Гешев

Имало е полицейско принуждение при митингите през 2021 година

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков изясни, че в случай че би трябвало да се оправят механически корекции в предлагането, което е изпратила министърът на правораздаването, има седем дневен период за това да ги внесе.

В 14-дневен период министърът пък ще може да апелира решението на Висш съдебен съвет пред Върховен административен съд във връзка с гласуваните като неприемливи условия, посочени за премахване.
 Гешев сигнализира, че овладяват прокуратурата – пазач на правата у нас
Гешев сигнализира, че овладяват прокуратурата – пазач на правата у нас

За него заявката било писано от трима, неюристи, неразговаряли между тях

Следващото съвещание на пленума на Висш съдебен съвет ще бъде на 12 април от 9.30 ч. за разглеждане всъщност на процедурата по предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор Иван Гешев.
 Йорданова решена да не се отхвърля, макар чувство за предрешеност
Йорданова решена да не се отхвърля, макар чувство за предрешеност

Няма да се учуди процедурата отново да се отсрочи

Припомняме, при внасянето на настояването за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев от правосъдния министър Надежда Йорданова, той дефинира импортираните документи Тогава Йорданова съобщи, че на българския поданик.

По-рано през днешния ден от Висш съдебен съвет признаха, че одобряват точка 1 от импортираните документи, която визира от митингите през 2020 година против кабинета " Борисов-3 ".

Настояването за оставка на Гешев е още от времето на служебния кабинет " Янев " откакто бяха събрани и забавени преписки. За да се стигне до създадоха специфични правила.

Това е второ искане за премахване на основния прокурор, откакто през юни 2021 година на Висшия правосъден съвет (ВСС) да освободи предварително Иван Гешев. Тогава Висш съдебен съвет а, откакто дебатира 7 часа кардиналните учредения за това.

Стоилов апелира и във Върховния административен съд (ВАС) отхвърли на Висш съдебен съвет, а и внесе искане за пояснение в Конституционния съд дали правосъдният министър може да желае премахване на основния прокурор.

С решение

Наследникът на Янаки Стоилов, Иван Демерджиев поддържаше настояването, а и внесе и заместничката му поради информация за инцидентното систематизиране на делата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР