Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) избраха единственият кандидат за

...
Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) избраха единственият кандидат за
Коментари Харесай

ВСС избра Галина Захарова за председател на ВКС

Магистратите от Висшия правосъден съвет (ВСС) избраха единственият претендент за ръководител на Върховния касационен съд (ВКС) арбитър Галина Захарова.

Кадровиците гласоподаваха с 20 гласа " за ", без " срещу " и " въздържали се ". Така новият ръководител на Върховен касационен съд към този момент е Галина Владимирова Захарова.

Кадровиците от Висш съдебен съвет останаха удовлетворени и от показаната идея на Галина Захарова. За това основният прокурор Иван Гешев разгласи, че ще поддържа кандидатурата на арбитър Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд. Членовете на Висш съдебен съвет Цветинка Пашкунова, Даниела Марчева, Теодора Точкова, Вероника Имова, Стефан Петров, Евгени Иванов, Олга Керелска, Атанаска Дишева, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова поддържат издигнатата кандидатура на Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков съобщи, че ще поддържа Галина Захаров за ръководител на Върховен касационен съд.

Досегашният ръководител на Върховен касационен съд Лозан Панов също поддържа Галина Захарова за нов ръководител на правосъдния орган.

Председателстващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев също ще поддържа Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд.

Още по време на чуването Захарова се аргументира, че, в случай че бъде определена за ръководител на Върховен касационен съд, тя би била същият ръководител какъвто и заместник-председател на правосъдния орган. Проблемите освен на сътрудниците от съда, само че всички сътрудници, каквито въпроси да имат от моята подготвеност да разреша под една или друга форма, са били одобрявани със съпричастие и в границите на опциите сме се стремели да спомагаме, добави тя.

Според нея значителното като член на Висш съдебен съвет и като ръководител на Върховен касационен съд е членовете на кадровия орган да бъдат съпричастни, да спомагат по какъвто и да било метод да допринесат за положителното състояние на съдиите за повишение на равнището на правосъдие.

Захарова е застъпила в концепцията и въпросите, на които е отговаряла, че нейното виждане е за утвърждаване на оптимално опциите за присъединяване на съдиите в процеса по асортимент на зам.-председатели. В наказателна гилдия ръководителите на отделенията се предлагат и показват на ръководителя по общия събирания на съответните отделения. Според нея е верен методът съдиите от Върховен касационен съд да могат да изразят мнение и мнение кой желае да ги подкрепя организационно, да ги управлява и да работи с тях в непосредствена непосредственост.

Захарова означи, че би могла да работи с всеки един от съдиите във Върховен касационен съд. Важното е какво е визията на самите колегии. Важното е да се очертаят личностите, на които те имат вяра и знаят, че ще бъдат облекчавани посредством вдишване на изключителна работа, посочи тя.

Във връзка с промените в Закона за правосъдната власт Захарова уточни, че измененията в Закона за правосъдната власт не били удачни, а концепциите, които били развити като предложение в самото начало били значително разнообразни и изменени при приемането им от Народното събрание. Така се получило един много сакат промеждутъчен вид, който за жалост не създаде никакъв резултат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР