Магистрати се събраха пред Съдебната палата в София днес на

...
Магистрати се събраха пред Съдебната палата в София днес на
Коментари Харесай

Магистрати и Гешев на протест срещу лобисткото законодателство

Магистрати се събраха пред Съдебната палата в София през днешния ден на митинг против препоръчаните промени от " Демократична България " в Закона за правосъдната власт и Наказателния кодекс, импортирани в Народното събрание. Според магистратите, желаното с измененията закриване на профилираното правораздаване визира независимостта на правосъдната система.

На митинга се появи и основният прокурор Иван Гешев , който изясни, че участва " не като основен прокурор, а като магистрат, с цел да поддържа сътрудниците си и да показва, че желае да пазят ползите на българските жители ". Тъй като през днешния ден е Велики Четвъртък Гешев прикани за примирение .
 Христо Иванов за митинга: Административно мероприятие
Христо Иванов за митинга: Административно мероприятие

В пленарна зала се прави повече акция, в сравнение с законодателство

" Към фактологията " Гешев трансферира думата на представителя си Сийка Милева. Тя изброи, че на митинг с изключение на в София, само че и в цялата страна са следователи, прокурори, правосъдни чиновници от правосъдните покои.

Тук сме, с цел да изкажем нашето противоречие, че посредством лобистки законодателства, прокарани незабавно, се пробват да унищожат работещи структури, които проверяват най-тежките закононарушения измежду проведени незаконни групи и корупцията по високите етажи и глава 1 от Наказателен кодекс - " Тероризъм и шпионство ", изясни Милева.

Тя е безапелационна, че прокуратурата поддържа дейностите на сътрудниците си и ще изпрати мнение до всички европейски институции . " На път е да се унищожи Върховенството на закона и се прави разделяне на управляващите и всичко реализирано през годините би било унищожено ", добави Сийка Милева. По думите й, " от това имат интерес лица със обилни финансови благоприятни условия " и бе безапелационна че прокуратурата би трябвало да остане самостоятелна.

На митинга се изрекоха и други представители на правосъдната система, които се опазиха, че " не са там, тъй като работните им места са в заплаха ", а попитаха за какво този законопроект се случва тъкмо в този момент в подтекста на миналогодишния отчет в подтекста на правото на Европейски Съюз, където работата на спецпрокуратурата е посочена в позитивен аспект ".

Магистрати желаеха съпоставяне с битката с корупцията по висшите етажи и в Европа.

" Магистратите се усещаме застрашени, че се протяга ръка към имунитета ни, а по какъв начин ще прилагаме правото - каква е задачата ", питат още протестиращи.

От Асоциацията на прокурорите в България разясниха, че е забележима наклонността да бъде атакувана независимостта на Прокуратурата на Република България, върховенството на правото, а " това са идеали, които биха останали единствено на книга, в случай че не се базират на ясни правила, претворени в законодателство ". От там са безапелационни, че не се опасяват от промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР