Магистралите в България са пътища на смъртта въпреки милиардите, които

...
Магистралите в България са пътища на смъртта въпреки милиардите, които
Коментари Харесай

Магистрали за милиарди у нас сеят смърт, а властта не знае защо

Магистралите в България са пътища на гибелта макар милиардите, които влагаме в тях. Това разгласи Богдан Милчев от Института за пътна сигурност и някогашен началник на КАТ в утринния блок на Нова телевизия.

" Причините за това са няколко. От една страна е належащо някой да проучва тези катастрофи. България е единствената страна в Европейски Съюз, в която се поставят знаци за централизация на пътнотранспортни катастрофи или за заплаха ", разяснява още Милчев.

Според него анализирането на тежките произшествия е ключът, който ще покаже какъв е казусът. Повече от 10 години обаче не били издадени наредбите, по които да се проучват тежките произшествия.

" Информирали сме премиера, че тези две наредби, които още от 2007 година министърът на вътрешните работи и министърът на превоза трябваше да са издали, с цел да могат да се вършат тези разбори, към момента не са издадени. Отговорът им е, че си обменяли информация и анализирали ", съобщи Милчев.

Според него значимо е също по този начин да се промени методът на надзор.

" Страните, които имат триумфи в тази посока, са приели философията, че човек се ражда неверен, той позволява неточности волно или несъзнателно. Когато позволява умишлени неточности, страната би трябвало по този начин да влияе, че той да прави все по-малко умишлени неточности ", настоя Милчев.

По думите му, сега контролът по пътищата е неподвижен, а би трябвало да стане динамичен, което значи полицейските коли да се движат в самото придвижване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР