Магистралата Русе-Велико Търново и изграждането на втори мост над река

...
Магистралата Русе-Велико Търново и изграждането на втори мост над река
Коментари Харесай

Бъдещето на Русе обсъдиха кметът и народните представители от района

Магистралата Русе-Велико Търново и построяването на втори мост над река Дунав при Русе бяха част от тематиките, които кметът Пенчо Милков и зам.-кметовете разискаха с народните представители, определени от 19 МИР. На работната среща участваха Крум Зарков (БСП), Калин Иванов (ПП), Светлин Стоянов (ИТН) и Ализан Яхова (ДПС). " Целият административен потенциал на Община Русе във всичките му сфери може да бъде употребен от вас - представителите на русенци в Народното събрание. Вярвам, че посредством вас ни се дава действителна опция локалната власт и страната да единодействат ", увери Милков.

Относно бъдещето на автомагистралата Русе-Велико Търново Крум Зарков бе безапелационен, че работите по плана би трябвало да стартират тази година. Според него въпросът следва да се отбрани и пред представителите ни в Европарламента, защото Русе е град с кръстопътно местонахождение и огромно европейско значение.

Присъстващите се съгласиха с нуждата част от приходите от такса " Дунав мост " да постъпват в локалната хазна, обмисля се и диалог с министъра на финансите Асен Василев по тематиката.

Милков напомни и за някои от занемарените с години от страната проблеми - Дъговия мост, който има незабавна потребност от ремонт, строителството на кръгово придвижване при магазин " Джъмбо ", където общината построи осветяване със лични средства, и други

Всеки от депутатите получи писмо със характерните проблеми в четирите ресора - комунални действия, строителство, филантропични действия, стопанска система и интернационално съдействие, за чието разрешаване Община Русе ще търси подпомагане.

По-късно стана ясно, че общинското дружество " Комунални действия " продължава осветяването на пешеходни пътеки в града с LED прожектори. Отстранени са и редица неизправности в осветлението в селата Семерджиево, Червена вода, Ново село, кварталите Средна кула и Долапите и в град Мартен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР