Магистралата Пномпен-Сихануквил на стойност 2 милиарда щатски долара ще бъде

...
Магистралата Пномпен-Сихануквил на стойност 2 милиарда щатски долара ще бъде
Коментари Харесай

Магистралата Пномпен-Сихануквил се отваря за едномесечен изпитателен период


Магистралата Пномпен-Сихануквил на стойност 2 милиарда щатски $ ще бъде въведена в пробна употреба през месец октомври, оповестява Българска телеграфна агенция.

За да разпространят и покачат осведомеността по отношение на потреблението на тази първа по рода си в Камбоджа автомагистрала, министерството на благоустройството и превоза и капиталовата компания взеха решение да отворят автомагистралата за публично прилагане гратис за един месец. Това ще се случи в интервала 1-31 октомври тази година, споделиха през днешния ден от министерството.  

Всички транспортни средства с оптималната скорост над 70 километра в час и всички мотоциклети от 500 кубика и повече имат право да се движат по този заплатен път.

Строителството на дългата 187 километра и необятна 24,5 метра автомагистрала Пномпен-Сихануквил стартира през март 2019 година Нейн вложител е „ Чайна роуд енд бридж корпорейшън “. Платеният път свързва Пномпен с дълбоководното пристанище Сихануквил в провинция Преах Сиханук, пресичайки провинциите Кандал, Кампонг Спеу и Кох Конг.

С две платна за придвижване във всяка посока плюс спешна лента от всяка страна и асфалтобетонна настилка, скоростната автомагистрала Пномпен-Сихануквил ще разреши на транспортните средства да доближават до несъмнено място за към два часа вместо за четири или пет - колкото бяха нужни за прекосяване на дистанцията на Национален път 4.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР